Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl ob 10. obletnici »Svetega bankrota«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 21. 06. 2021 / 16:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2021 / 16:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl ob 10. obletnici »Svetega bankrota«

Nadškof Cvikl ob 10. obletnici »Svetega bankrota«

»Posebej se distanciramo od stališč, ki so še v procesu raziskovanj in jih ne moremo jemati kot dokončnih.«

Nadškof msgr. Alojzij Cvikl se je 10 let po objavi članka »Sveti bankrot« v italijanskem dnevniku »L'Espresso« v imenu Nadškofije Maribor oglasil z izjavo za javnost. FOTO: Tatjana Splichal



Deset let je minilo od članka »Sveti bankrot« v italijanskem dnevniku »L'Espresso« in obletnica je bila za nekaj slovenskih medijev povod za ponovno poročanje o finančnem dogajanju v mariborski nadškofiji v obdobju pred 10 leti. Na posebni novinarski konferenci se je nedavno oglasil tudi nekdanji nadškofijski ekonom Mirko Krašovec, ki ga je sodišče po več letih razbremenilo vseh obtožb, in podal svoje videnje tedanjega dogajanja ter poudaril, da je bila »umetno povzročena afera konstrukt in največja manipulacija v slovenski zgodovini«.

Danes je mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference msgr. Alojzij Cvikl v izjavi za javnost v imenu Nadškofije Maribor poudaril, da verjame v Krašovčevo dobronamernost in podpira njegovo aktivnost, »v kolikor prispeva k objektivnemu razumevanju razmer in vloge Nadškofije Maribor v sicer zapletenem in težkem položaju, v katerem se je takrat znašla nadškofija«. A je, dodaja nadškof, ob tem treba upoštevati tudi staro pravilo, da »nihče ne more biti (dokončni) sodnik v svoji zadevi in se moramo od nekaterih njegovih stališč distancirati«.


Na novinarski konferenci se je nedavno oglasil tudi nekdanji nadškofijski ekonom Mirko Krašovec, ki ga je sodišče po več letih razbremenilo vseh obtožb, in podal svoje videnje tedanjega dogajanja. FOTO: Tatjana Splichal


Kot je izpostavil nadškof Alojzij Cvikl, se »posebej distanciramo od stališč, ki so še v procesu raziskovanj in jih ne moremo jemati kot dokončnih. Posebej smo za podporo pri reševanju hvaležni Škofiji Gradec in Svetemu sedežu. Papež Frančišek se je prek pristojne Kongregacije za duhovnike osebno zavzel za reševanje težkega položaja in smo ves čas reševanja krize čutili podporo Svetega sedeža. Upamo, da se bo reševanje Nadškofije Maribor pospešeno in uspešno nadaljevalo,« je izjavo za javnost zaključil nadškof Alojzij Cvikl.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh