Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl daroval mašo v baziliki Sv. Petra

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 12. 2020 / 06:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2020 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl daroval mašo v baziliki Sv. Petra

Nadškof Cvikl daroval mašo v baziliki Sv. Petra

Sv. maša v slovenskem jeziku na grobu papeža Janeza Pavla II. v baziliki Sv. Petra v Vatikanu.

Sv. mašo v slovenskem jeziku bo na grobu sv. Janeza Pavla II. daroval mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. FOTO: zajem zaslona



Danes, v petek, 11. decembra 2020, ob 8. uri je mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Alojzij Cvikl, ki se te dni mudi v Rimu, daroval sveto mašo v slovenskem jeziku na grobu svetega papeža Janeza Pavla II., v kapeli sv. Sebastijana v baziliki Svetega Petra v Vatikanu. Več o pridigi TUKAJ.

Nadškof Cvikl je včeraj prisostvoval tudi predstavitvi in uspešnemu zagovoru doktorske naloge iz cerkvenega prava z naslovom »Vera in pravice vernikov v sredstvih družbenega obveščanja v Sloveniji – zakonodaja in izzivi« Sebastijana Valentana na Univerzi Svetega križa v Rimu. »Mlademu doktorju iskrene čestitke in obilo blagoslova na akademski poti,« je dr. Valentanu zaželel nadškof.

Slovenci smo lahko ponosni na 30 metrsko lepotico in čudovite okraske. Čeprav je Rim skoraj prazen se tistih nekaj...

Objavil/a Alojzij Cvikl dne Sreda, 09. december 2020


Obenem si je msgr. Cvikl na Trgu sv. Petra v Vatikanu ogledal tudi božično smreko iz kočevskih gozdov, ki jo bodo danes popoldne – ob 16.30 – tudi uradno razsvetlili. »Slovenci smo lahko ponosni na 30-metrsko lepotico in čudovite okraske. Čeprav je Rim skoraj prazen, se tistih nekaj romarjev z veseljem ustavi ob drevesu in fotografira. Resnično smo lahko hvaležni za ljudi, ki so se angažirali in nas tako lepo predstavili svetu je zapisal nadškof, ki se bo popoldanskega prižiga luči udeležil kot predstavnik Katoliške cerkve v Sloveniji.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh