Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Celli spodbuja reformo kurije

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 03. 2013 / 09:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Celli spodbuja reformo kurije

Nadškof Celli in kardinal Veglio sta v radijskem pogovoru navedla najpomembnejše teme 'predkonklava'.

Po besedah nadškofa Claudia Marie Cellija je reforma rimske kurije neizbežna. »To je ena največjih tem«, je v pogovoru za italijansko radijsko postajo Radio 1 dejal predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja. »Ne smemo si tajiti, da je delo cerkvene centrale potrebno nenehno nadzirati.«

Potrebno bi bilo prenoviti notranje strukture, s čimer bi se Cerkev lažje odzivala na izzive sodobnega časa. V preteklih dneh so reformo kurije omenjali tudi številni kardinali, ki so v teh dneh zbrani v Vatikanu na pripravah za bližajoči se konklave.

Tudi afera Vatileaks je po besedah kardinala v rimski kuriji, petinsedemdesetletnega Antonia Marie Veglioja, za kardinale, ki so trenutno zbrani v Vatikanu, izredno pomembna tema. »Običajno je, da kardinali, predvsem tisti, ki so pripotovali od drugod, želijo o tem vedeti kaj več«, je prav tako za italijanski Radio 1 pojasnil predsednik Papeškega sveta za preseljence. Podrobnosti o razpravah seveda ni razodel, saj ga tako kot ostale kardinale zavezuje prisega k molčečnosti.

Po besedah kardinala Veglioja naj bi bil prihodnji papež predvsem močan in trden v veri ter moder človek. Dobro bi bilo, če bi bil mlajši od osemdeset let 'in še bolje, če je tudi trdnega zdravja'. Med najpomembnejše naloge novega papeža po kardinalovem mnenju sodi predvsem širjenje vere in podajanje odgovorov na aktualna bioetična vprašanja. Geografsko poreklo ali barva kože prihodnjega papeža pri tem ne igrata nikakršne vloge.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh