Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadomestni materi ponudili 10.000 dolarjev za splavitev 'nepopolnega' otroka

Objava: 14. 03. 2013 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadomestni materi ponudili 10.000 dolarjev za splavitev 'nepopolnega' otroka

Primer je osvetlil resnično temno plat reprodukcije z biomedicinsko pomočjo.

Par iz ameriške zvezne države Connecticut naj bi nadomestni materi ponudil 10.000 ameriških dolarjev za splavitev otroka, pri katerem so zdravniki pred rojstvom ugotovili resne genetske okvare. Primer je osvetlil resnično temno plat reprodukcije z biomedicinsko pomočjo.

Nadomestna mati, Crystal Kelley, je sprva prejela 22.000 dolarjev, da bi omenjenemu paru otroka, spočetega v epruveti, donosila. Ko so predporodni testi pokazali, da se bo otrok rodil z zajčjo ustnico in številnimi drugimi nepravilnostmi, sta biološka starša od nadomestne matere zahtevala, naj otroka splavi.

Kelleyeva je njuno zahtevo zavrnila. Čeprav je sprva trdila, da njena zavrnitev temelji na verskem prepričanju, pa naj bi sprva v splav privolila, če bi bila starša pripravljena plačati 15.000 dolarjev. Odločitev je kasneje obžalovala. Ker ji ni uspelo razrešiti pravnih razhajanj z biološkima staršema, je pobegnila v drugo zvezno državo, da bi se njuni zahtevi izognila. V Michiganu namreč za otrokovo mater pravno velja ženska, ki je otroka rodila.

Kelleyeva je otroka donosila, s pomočjo svetovnega spleta pa je našla posvojiteljsko družino, ki sprejema otroke s posebnimi potrebami. Deklico je takoj po rojstvu oddala v posvojitev.

Na rojstnem listu deklice S. je kot biološka mati napisana Crystal Kelley, saj se je med pravno bitko izkazalo, da je bilo v epruveti oplojeno jajčece anonimne darovalke. Prostor za očeta je ostal prazen. Biološki oče se je svojim starševskim pravicam odpovedal, v zameno pa je prosil, če z ženo lahko spremljata potek dekličinega zdravljenja in njeno bivanje v posvojiteljski družini. Deklico, ki ima zdaj devet mesecev, sta tudi že obiskala.

Deklica S. ima resnično hude zdravstvene težave, vendar jo je njena posvojiteljska družina sprejela z odprtim srcem, zdravniki pa si po svojih močeh prizadevajo, da bi ji pomagali na najboljši možen način.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh