Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadevane paprike

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 05. 10. 2022 / 13:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 13:31
Nadevane paprike
FOTO: Bernarda Gostečnik

Nadevane paprike

Paprike operi in jim odreži pokrove, odstrani seme in vse opne ter jih splakni pod tekočo vodo. Za nadev na maščobi spraži čebulo in dodaj riž. Ko postekleni, prilij 1 dl kropa, posoli in kuhaj 10 minut. Pusti, da se ohladi. Nato v riž zamešaj meso, sesekljan česen, poper, peteršilj in jajci ter dobro pregneti. Nadev mora biti sočen.

Paprike napolni z nadevom. Z vodo oplakni kozico in vanjo paprike položi tako, da se nadev dotika dna kozice. Prilij toliko vroče slane vode, da so paprike pokrite do polovice, in jih tri četrt ure kuhaj na majhnem ognju. Prilij omako in jih kuhaj še 30 minut.

Priprava omake: zrel paradižnik potopi v krop, da se lupina zmehča. Nato ga olupi in v kozici pokuhaj. S paličnim mešalnikom ga spiriraj, pomešaj s kislo smetano, soljo, moko in mleto papriko.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh