Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadaljuje se zbiranje podpisov za družinski referendum

Objava: 04. 01. 2012 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadaljuje se zbiranje podpisov za družinski referendum

Civilna iniciative za družino in pravice otrok si prizadeva čim prej zbrati 13.000 podpisov podpore, ki še manjkajo do 40.000 podpisov, potrebnih za razpis referenduma o družinskem zakoniku.

Od včeraj, torej od torka, 3. januarja, se nadaljuje zbiranje podpisov podpore za družinski referendum po upravnih enotah in krajevnih uradih po vsej Sloveniji, kar je pobudnica referenduma, Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, obeležila s srečanjem za novinarje pred Upravno enoto Škofja Loka, kjer se je voditelju Alešu Primcu pridružil tudi podpornik civilne iniciative Ivan Oman.

Po Primčevih besedah bo v teh dneh po vsej Sloveniji pri zbiranju podpisov sodelovalo okoli 500 prostovoljk in prostovoljcev, ki jim je ob tej priložnosti izrekel vso zahvalo in priznanje. »Otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta. Družinski zakonik bi moral spoštovati in spodbujati največje koristi otrok ter reševati največje probleme slovenskih družin. Žal temu ni tako. Ne prinaša potrebnih ukrepov za odgovorno pripravo na družinsko življenje, ne spodbuja odgovornega starševstva, ne prinaša potrebnih ukrepov za zmanjševanje števila razdeljenih družin …« je med drugim poudaril Aleš Primc, ki je prepričan, da družinski zakonik posameznim tipom družin ne prinaša sicer še kako potrebnih izboljšav: ne prinaša izboljšanja položaja enostarševskih družin, ne prinaša potrebnih izboljšav za rekombinirane družine, tudi za otroke, ki živijo v istospolni skupnosti, ne prinaša izboljšav. Skratka: »Sprejeti družinski zakonik ni primeren odgovor na izzive, s katerimi se soočajo naše družine.«

Družinski referendum je zato po besedah vodje Civilne iniciative za družino in pravice otrok »zadnja možnost, da se prepreči uveljavitev spornega družinskega zakonika, ki razvrednoti izjemen pomen mame in očeta za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka, ob tem pa nobenemu tipu družine ne prinaša izboljšav položaja.«

Podpise podpore za družinski referendum želijo v civilni iniciativi zbrati v najkrajšem možnem času, tudi zato, da bi bil referendum lahko izveden sočasno z nadomestnimi županskimi volitvami sredi marca.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh