Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Načrti o odstopu že leto dni

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 02. 2013 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Načrti o odstopu že leto dni

Po navedbah vatikanskega časnika ‘L’Osservatore Romano’ je papež o odstopu pričel razmišljati že po obisku Mehike in Kube.

Po navedbah vatikanskega časnika ‘L’Osservatore Romano’ je papež Benedikt XVI. o načrtih za odstop s položaja poglavarja katoliške Cerkve razmišljal že več mesecev. Po obisku Mehike in Kube marca lani je sveti oče pričel resno razmišljati o svoji odločitvi, pri tem pa je svoje misli vedno zaupal Božji previdnosti, kot je zapisal glavni urednik omenjenega časnika, Gian Maria Vian. S sebi lastno jasnostjo misli je Benedikt XVI. sporočil, da njegove moči ne zadoščajo več zahtevnim izzivom papeške službe. ‘Iz tega razloga in zgolj zato’ se je papež odločil, da odstopi.

Kardinal Joseph Ratzinger si ne bi nikoli izbral papeške službe, za katero je bil izvoljen v enem najkrajših konklav v zgodovini, spominja Vian. Izbiro pa je v svoji sebi lastni preprostosti in zaupanju v Boga ponižno sprejel. V tej luči je tudi njegov odstop ‘svobodna odločitev v zaupanju Božji skrbi’. Benedikt XVI. se zaveda, da je papeška služba sestavljena tudi iz molitve in trpljenja. Kljub temu pa v tem hitro spreminjajočem se svetu papež nujno potrebuje tudi telesne in duhovne moči, ki seveda pri Benediktu XVI. že počasi pešajo, je zapisal vatikanski časnik.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh