Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na upravno enoto z e-fotografijo

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 05. 04. 2022 / 12:14
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2022 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na upravno enoto z e-fotografijo
Letos poteče veljavnost osebnih dokumentov številnim državljanom, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Na upravno enoto z e-fotografijo

Aleš Hojs in Boštjan Koritnik, ministra za notranje zadeve in javno upravo sta naslovila poziv na Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS), naj v čim večji meri poskušajo fotografom zagotoviti uporabo sistema e-fotograf.

V pozivu pa naprošajo tudi državljane, da izkoristijo to možnost, saj bodo s tem pospešili in poenostavili izdelavo osebnih dokumentov na upravni enoti.

Kaj je sistem e-fotograf? 

E-fotograf oziroma elektronski prenos fotografije je sistem, ki fotografu omogoča zajem fotografije s pomočjo spletnih servisov in ustreznih mehanizmov, ki jih nato prenese v centralno odložišče. Ustreznost in optimalnost fotografij preverja centralni sistem, ki zajeti fotografiji izbere unikatno referenčno številko. Fotograf po izvedem postopku stranki izda referenčno številko, ki jo stranka predloži upravni enoti. Fotografij v fizični obliki ni potrebno prinašati na upravno enoto.

Fotografij v fizični obliki ni potrebno prinašati na upravno enoto.

Postopek hitrejši, a varnejši 

Za fotografe, stranke in referente na upravnih enotah je tak postopek hitrejši in prijaznejši, menijo na OZS. Sistem kljub hitrejšemu načinu delovanja zagotavlja tudi visoko stopnjo varnosti. Takšen sistem pride v poštev še pri izdelavi vozniških dovoljenj, orožnih listin, tujskih dokumentov in pri drugi generaciji biometričnih potnih listov.

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh