Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na tretjem večeru duhovno-ritmične glasbe navdušila skupina Tvoj glas

Za vas piše:
D. O.
Objava: 16. 01. 2013 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na tretjem večeru duhovno-ritmične glasbe navdušila skupina Tvoj glas

Večer duhovno-ritmične glasbe na Rakovniku je pretekli teden postregel z navdušujočim koncertom in predstavitvijo skupine Tvoj glas.

Na večerih duhovno-ritmične glasbe, ki jih lahko spremljamo v gradu za cerkvijo Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani, želijo skupina študentov, ki deluje pod okriljem Salezijanske mladinske pastorale in Univerzitetne pastorale ljubljanske nadškofije, ponuditi prostor izvajalcem moderne duhovno-ritmične glasbe in s tem tudi ustvarjati sceno tovrstne mladinske kulture.

V četrtek, 10. januarja, so organizirali tretji večer duhovno-ritmične glasbe, na katerem je svojo skoraj desetletno pot predstavila skupina Tvoj glas: od prvih začetkov, ko so se zbrali, da bi nastopili na festivalu Ritem Duha, pa do izdaje zgoščenke, festivala MMS.

Kot je zapisala Blažka Merkač je bila dvorana rakovniškega gradu v četrtek premajhna za vse navdušence duhovno-ritmične glasbe in skupine Tvoj glas, saj se jih je zbralo približno 150. Skupina je pripravila mešanico božičnih pesmi, avtorskih in drugih skladb znanih slovenskih izvajalcev tovrstne duhovne glasbe. »Zbrani so lahko slišali že znane pesmi v čisto novi preobleki. Preko kratkega pogovora z moderatorjem so razkrili nastanek skupine, ki se je zbrala z namenom, da sodeluje na festivalu Ritem Duha, kjer so tisto leto tudi zmagali. Festival jim je dal potrditev, da delajo dobro, zato so vztrajali in vztrajajo še naprej. Prijeten večer, ki se kar ni hotel končati, se je zaključil v grajski kleti, kjer so se zbrani ob piškotih in soku lahko osebno srečali s skupino,« je zaključila Blažka Merkač.


Foto: Gregor Valič

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh