Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na telovadnici v Zavodu AMS v Mariboru se je zrušila streha

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 21. 10. 2024 / 11:39
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2024 / 11:47
Na telovadnici v Zavodu AMS v Mariboru se je zrušila streha
Zavod AMS Maribor, streha telovadnice se je zrušila. FOTO: Katja Zver

Na telovadnici v Zavodu AMS v Mariboru se je zrušila streha

Na športni dvorani Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru, ki je sredi sanacijskih del, se je 2. oktobra, na dan svetih angelov varuhov, udrl del strehe.

V trenutku nesreče v dvorani ni bilo nikogar, poškodovanih ni bilo, je pa nastala velika materialna škoda – po ocenah v višini več milijonov evrov. Celotna streha meri približno 1.200 kvadratnih metrov, zrušil se je del v velikosti od 250 do 300 kvadratnih metrov. Dvorana bo zdaj nekaj časa neuporabna.

Mali čudež

O vzroku nesreče direktor Zavoda A. M. Slomška Andrej Flogie dan po nesreči še ni mogel govoriti. »V tistem trenutku k sreči ni bilo v športni dvorani nikogar. Nekateri temu rečemo tudi mali čudež, ker bi se lahko zgodila velika katastrofa. Pred tem so bili namreč v njej otroci, potekala je športna vzgoja. 15 minut za tem bi v dvorano prišlo 50 otrok. Takoj smo poklicali policiste, hitro so se odzvali, prav tako gasilci in pripadniki civilne zaščite. Takrat še nismo točno vedeli, ali je kdo pod ruševinami. Teren so preverili gasilci, prišli so tudi reševalci s psi. Hvala Bogu se je končalo brez žrtev.«

Objekt, zgrajen leta 2008, je bil po bes...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh