Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na srečanju v Dublinu tudi slovenska družina

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 08. 2018 / 11:22
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2018 / 12:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na srečanju v Dublinu tudi slovenska družina

Nzobandorovi so prinesli dar na oltar pri sveti maši.

Svetovnega srečanja družin, ki se je minulo nedeljo zaključilo v irski prestolnici, se je udeležila tudi delegacija iz Slovenije. Poleg ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta, ki je predsednik Medškofijskega odbora za družino pri Slovenski škofovski konferenci, so v Dublin potovali tudi p. Tomaž Mikuš ter zakonca Marko in Katarina Nzobandora z otroki.

Udeleženci pastoralnega kongresa so razpravljali o papeževi apostolski spodbudi Radost ljubezni in tudi člani slovenske delegacije so se udeležili različnih delavnic, ki so bile na voljo obiskovalcem srečanja. Družina Nzobandora in p. Tomaž so informacije o dogajanju na Irskem pošiljali tudi na Radio Ognjišče.

P. Tomaž je vzdušje na pastoralnem kongresu opisal kot prijetno družinsko, saj so se udeleženci po njegovih besedah srečevali kot bratje in sestre, čeprav so se prvič videli. Med delavnicami in predavanji, ki se jih je sam udeležil, je bilo pričevanje zakoncev, ki je »bilo izredno iskreno in obenem močno sporočilo, da sta odpuščanje in sprava mogoča v zakonu tudi takrat, ko se zdi že vse izgubljeno«.

Vsak dan srečanja so udeleženci obhajali skupno bogoslužje, pri katerem so minuli četrtek dejavno sodelovali tudi slovenski predstavniki. Družina Nzobandora je bila namreč izbrana, da je na oltar prinesla darove. Nzobandorovi so sporočili, da so bili za sodelovanje pri darovanju izbrani izmed dvajset tisoč ljudi. Dodali so, da je kardinal, ki je sprejel dar kruha, vsakega vprašal po imenu, starša Marko in Katarina pa sta povedala, da so bili otroci nad dogajanjem navdušeni.







Vir: Radio Ognjišče
Foto: Radio Ognjišče / FB (Tomaž Mikuš)

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh