Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na srečanju mladih v Medžugorju tudi slovenski romarji

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 08. 08. 2018 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2018 / 14:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na srečanju mladih v Medžugorju tudi slovenski romarji

V romarskem središču se je zbralo več kot 40.000 mladih iz 72 držav.

V Medžugorju se je te dni na 29. mednarodnem molitvenem srečanju z naslovom Živeti po Božji besedi zbiralo več kot 40.000 mladih iz 72 držav. Kot poroča Radio Ognjišče, je bilo med njimi tudi lepo število slovenskih romarjev.

Mladi iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Angole, Argentine, Avstrije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Indije, Kube, Češke, Velike Britanije, Francije, Nemčije, Izraela, Hong Konga, Madžarske, Irske, Italije, Poljske, Rusije, Slovenije, Španije in številnih drugih držav so se prvi dan predstavili z narodnimi zastavami na osrednjem večernem slavju na velikem prizorišču na prostem ob cerkvi.

Sredino mašo je vodil apostolski nuncij v Bosni in Hercegovini nadškof Luigi Pezzuto, ki je mlade pozval, naj jim Jezus Kristus postane zgled, kako priti do nebeškega kraljestva. Kot je dejal, izbrati Božje kraljestvo pomeni izbrati eno osebo – Jezusa Kristusa, ki edini lahko zagotovi resnično srečo, saj je izvor zvestega veselja. Nadškof Pezzuto je opozoril tudi na dejstvo, da se ljudje pogosto srečujejo s krizami zaradi notranje praznine, ki jih ne morejo izpopolniti, zato je pozval k spoštovanju življenja.

Mednarodno srečanje mladih v Medžugorju vsako leto prirejajo v začetku avgusta, udeleži pa se ga več kot 40.000 mladih in 500 duhovnikov s celega sveta. Vsak dan so bila predavanja z duhovno ritmično glasbo za mlade in različna pričevanja, ki so se zaključila z molitvijo rožnega venca, sveto mašo in slavljenjem. V Medžugorje so romali tudi številni Slovenci in tudi slovenske zastave so plapolale med desettisoč glavo množico na prostoru pred cerkvijo.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh