Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na slovesni razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega pričakujejo milijon tujih obiskovalcev

Objava: 22. 02. 2011 / 10:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na slovesni razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega pričakujejo milijon tujih obiskovalcev

Po mnenju rimskega podžupana bo to za italijansko prestolnico pomenilo ‘ogromen izziv vseh oseminštirideset ur okoli slovesnosti’.

Mesto Rim ob slovesni razglasitvi nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega letošnjega 1. maja računa na milijon romarjev zgolj iz tujine, še posebej s Poljske. Skupno v italijanski prestolnici na slovesnosti pričakujejo okoli dva milijona obiskovalcev, je po navedbah italijanskega časnika ‘La Stampa’ povedal rimski podžupan Mauro Cutrufo. Za prestolnico bo to pomenilo ‘ogromen izziv vseh oseminštirideset ur okoli slovesnosti’, meni italijanski politik.

V Vatikanu so minuli petek predstavili program za slavje ob razglasitvi, po katerem naj bi papež Benedikt XVI. v nedeljo, 1. maja, ob 10. uri daroval slovesno sveto mašo za svojega pkojnega predhodnika na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Večer pred tem bo v Circo Massimo molitveno bdenje pod vodstvom rimskega kardinala-vikarja Agostina Vallinija. V ponedeljek pa bo vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone daroval slovesno zahvalno mašo.

Pred slovesno sveto mašo, med katero bo poljski papež razglažen za blaženega, bodo krsto z njegovimi posmrtnimi ostanki prenesli pred papežev oltar v baziliki sv. Petra, da bodo verniki lahko počastili relikvije. Češčenja naj bi se po ocenah prirediteljev udeležilo več kot milijon vernikov. Po zaključku vseh slovesnosti bodo krsto v za javnost zaprtem obredu prenesli na mesto zadnjega počitka v kapelo sv. Sebastijana, ki leži v desni stranski ladji bazilike sv. Petra v Vatikanu.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/E94D9F9C3FBE9A1CC125783E002EAE62?OpenDocument

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh