Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na predsinodalnem srečanju za Amazonijo tudi papež Frančišek

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 04. 2018 / 10:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2018 / 10:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na predsinodalnem srečanju za Amazonijo tudi papež Frančišek

Predsinodalni svet je odobril pripravljalni dokument za sinodo.

Minuli četrtek in petek se je osemnajst članov sinodalnega sveta in trinajst strokovnjakov s področja amazonskih vprašanj zbralo na tajništvu sinode na predsinodalnem srečanju o Amazoniji. Udeležencem se je pridružil tudi papež Frančišek, ki je srečanje vodil. Člani predsinodalnega sveta so odobrili pripravljalni dokument za sinodo o Amazoniji, ki obsega tudi končno obliko vprašalnika. Besedilo bo sedaj posredovano škofovskim konferencam in drugim ustreznim ustanovam.



Glavni tajnik škofovske sinode, kardinal Lorenzo Baldisseri, je v uvodnem nagovoru dejal, da je Amazonija »vrt z neizmernim bogastvom in naravnimi viri«, »mati zemlja staroselskih ljudstev, s svojo zgodovino in svojstvenim obrazom«, obenem pa tudi zemlja, ki jo ogrožajo ambicije brez meja in nepotrpežljivost gospodovanja mogočnežev. Med dvodnevnim srečanjem so člani sinodalnega sveta pregledali osnutek pripravljalnega dokumenta, ki ga je glavno tajništvo sinode pripravilo s pomočjo strokovnjakov z ustreznih področij.

Srečanja v Vatikanu se je udeležil tudi duhovnik Justino Rezende iz ljudstva Tuiuca, ki je izrazil iskreno veselje in hvaležnost, da je med udeleženci srečanja, posebej pa je spregovoril o navzočnosti Cerkve sredi njegovega ljudstva. Med pogovori je bila izpostavljena pomembnost panamazonskega območja za celoten planet. Udeleženci so govorili tudi o pastoralnih razmerah in o potrebi po novih poteh za boljšo inkulturacijo evangelija med prebivalci, ki živijo na tem območju, predvsem med staroselci. Člani sveta so prav tako razpravljali o okoljevarstveni krizi, ki se tiče tega območja, ter izpostavili potrebo po pospeševanju celostne ekologije, ki je v skladu z okrožnico Hvaljen, moj Gospod.

Vir: Radio Vatikan / Vatican News
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh