Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na pomoč prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 21. 10. 2024 / 12:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2024 / 12:59
Na pomoč prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini
Poplave v Bosni in Hercegovini. FOTO: Robert Oroz

Na pomoč prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini

Po hudih poplavah, ki so prizadele Bosno in Hercegovino, so številni domovi poplavljeni ali v celoti uničeni. Nekateri kraji, kot je Jablanica, so bili odrezani od sveta.

Sodelavci Karitas v Bosni in Hercegovini se organizirajo za razdeljevanje prve pomoči s poplavami prizadetim ljudem. Slovenska karitas je za prvo pomoč že namenila 10.000 evrov Karitas BiH in začenja z akcijo zbiranja sredstev za pomoč prizadetim.

»Zelo smo hvaležni za vaš hiter odziv in pomoč. Veliko nam pomeni. Situacija na prizadetih območjih je namreč zelo težka in ljudje potrebujejo hitro pomoč. S pomočjo naših partnerjev in velikodušnih donatorjev želimo predvsem pomagati tistim, ki so izgubili vse,« je dejal Tomo Knežević, direktor Karitas Bosne in Hercegovine ob novici s Slovenske karitas o prvi pomoči. Sodelavci bosansko-hercegovske Karitas bodo razdeljevali hrano, higienske pakete in druge osnovne potrebščine, ko odteče voda, pa tudi razvlažilnike. V nadaljevanju bo Karitas BiH prizadetim gospodinjstvom pomagala s finančno pomočjo pri obnovi poplavljenih domov, vključno z nakupom osnovnega pohištva in gradbenega materiala.

Slovenska karitas prosi za sol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh