Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na olimpijadi izkazujejo vero

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 07. 08. 2024 / 13:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 14:35
Na olimpijadi izkazujejo vero
Ivan Fernandez in Abel Mutai. FOTO: SUPPORT

Na olimpijadi izkazujejo vero

Olimpijske igre zaznamuje očitni sekularizem, zapisan tudi v njihovem 50. pravilu (o verski nevtralnosti). Za gledalce so preprosto prikaz najvišjih atletskih spretnosti nastopajočih. Toda za mnoge kristjane med tekmovalci so priložnost, da izrazijo svojo vero.

Ko je Larissa Pimenta, brazilska judoistka (do 52 kg), v boju za bron premagala italijansko Odetto Giuffrida, jo je ta objela. »Sva prijateljici in Odetta je prek mene spoznala Boga. Pred tekmo sva si rekli, da bova vso slavo izkazali Njemu. Po zmagi mi je dejala: 'Vstani zdaj, kajti vsa čast in slava gre Njemu,'« je javno izjavila na novinarski konferenci.

Južnoafriška tekmovalka v plavanju na 200 metrov Tatjana Schoenmaker Smith je osvojila zlato odličje na 100 m in srebrno na 200 m. Po zmagi je oblekla majico z napisom »Zahvala moji skupnosti« s številnimi imeni pod njim in prva tri imena so »Oče, Jezus in Sveti Duh«. »Vesela sem, da lahko plavam v Božjo slavo,« je še izjavila.

Ob osvojitvi tretjega mesta v rolkanju pa je 16-letna Brazilka Rayssa Leal v znakovnem jeziku pred kamero izpisala: Janez 14,6. »To vedno storim na tekmovanjih, sem kristjanka in verujem v Boga. Prosim ga za moč in vsem želim sporočiti, da je on res pot, resnica in življenje,« je dejala...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh