Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Na nebeškem pragu nas čaka Mati«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 08. 2019 / 06:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2019 / 07:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Na nebeškem pragu nas čaka Mati«

»Na nebeškem pragu nas čaka Mati«

Papež je na veliki šmaren med opoldansko molitvijo nagovoril vernike, zbrane na Trgu sv. Petra.

Papež Frančišek je na včerajšnji praznik Marijinega vnebovzetja z verniki, zbranimi na Trgu sv. Petra, molil opoldansko molitev angelovega češčenja. V nagovoru pred molitvijo je dejal, da nas na nebeškem pragu čaka Mati, ki nam pomaga gledati tja, kjer je naš cilj in naš pravi dom.

Papež je pojasnil, da Marija, ko v magnificatu moli z besedami »Moja duša poveličuje Gospoda in moj duh se raduje v Bogu, mojem Odrešeniku«, sporoča, kako se ne veseli zgolj v duhu, temveč želi izraziti srečo z vsem telesom. Razlog za Marijino radost pa je Bog. Marija nas uči, naj se radujemo v Bogu, ker On dela »velike reči«.

Če želimo biti srečni, moramo na prvo mesto postaviti Boga

Na velike reči spominja glagol poveličevati, kar pomeni poviševati določeno stvarnost zaradi njene veličine in lepote. Marija povišuje Gospodovo veličino, slavi ga tako, da pove, da je On resnično velik. V življenju moramo iskati velike reči, saj se v nasprotnem primeru izgubljamo zaradi malenkosti. Če želimo biti v življenju srečni, nam Marija kaže, da moramo na prvo mesto postaviti Boga, ki je edini velik. Žal pa se v življenju pogosto poganjamo za nekoristnimi stvarmi, predsodki, zamerami, tekmovanjem, zavistjo, utvarami in nepotrebnimi materialnimi dobrinami. To omejuje našega duha, Marija pa nas vabi, naj povzdignemo pogled k »velikim rečem«, ki jih je Gospod storil v njej, saj Bog tudi v vsakem izmed nas dela velike reči. Moramo jih prepoznati, se jih radovati in zaradi njih poveličevati Boga.

Na nebeškem pragu nas čaka Mati

Marija, ena izmed nas, je prišla v večnost z dušo in telesom in nas tam kakor mati čaka, da se otroci vrnemo domov. Mi smo kot Božje ljudstvo na poti proti domu v nebesih, tam gledamo Marijo in vidimo svoj cilj. To nam daje upanja na našem zemeljskem romanju. Na nebeškem pragu nas namreč čaka Mati Marija, nas ljubi, se nam smehlja in nam hitro pride na pomoč. Dopustimo, naj nas Marija prime za roko. Vsakokrat, ko vzamemo v roke rožni venec in jo molimo, storimo korak naprej proti velikemu cilju življenja.

Papež blagoslovil rožne vence za kristjane v Siriji

Po opoldanski molitvi in blagoslovu je sveti oče izrazil svojo bližino ljudstvom, ki so jih prizadele monsunske poplave, pozdravil vernike na Trgu sv. Petra ter blagoslovil rožne vence za kristjane v Siriji.

Na pobudo človekoljubne organizacije »Pomoč Cerkvi v stiski« je bilo izdelanih okoli 6.000 rožnih vencev, ki so jih naredile sestre karmeličanke v Betlehemu. Na praznik Marijinega vnebovzetja jih je papež blagoslovil, nato pa bodo razdeljeni katoliškim skupnostim v Siriji v znamenje njegove bližine, posebej družinam, ki so zaradi vojne izgubile katerega izmed svojih najbližjih.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh