Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Anamarija Lampič prvič v sezoni na stopničkah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 12. 2021 / 20:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2021 / 20:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Anamarija Lampič prvič v sezoni na stopničkah
Anamarija Lampič (desno) je desetič končala na odru tekme za svetovni pokal. FOTO: XC-skiing Info

Na kratko: Anamarija Lampič prvič v sezoni na stopničkah

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič se je razveselila prvih stopničk v tej sezoni svetovnega pokala in desetih v karieri na tej tekmovalni ravni.

V šprintu v prosti tehniki v Davosu je zasedla 3. mesto (tretja je bila že tudi v kvalifikacijah), Eva Urevc pa je izpadla v polfinalu in končala kot deveta. Tretjič v zimi je zmagala Švedinja Maja Dahlqvist. »Danes lahko kar vriskam, zelo sem vesela. Iz tekme sem izvlekla največ, kolikor je bilo mogoče. Forma se počasi stopnjuje, grem z optimizmom naprej,« je poudarila 26-letna Anamarija Lampič, najboljša slovenska športnica leta 2020.

Prvi primer gripe v tej sezoni v Sloveniji

Po podatkih Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano so konec novembra potrdili prvi primer gripe v tej sezoni, in sicer pri desetmesečnem dojenčku, ki so ga obravnavali na pediatrični urgenci izolske bolnišnice. Čeprav v minuli sezoni v Sloveniji ni bilo uradno zabeleženega nobenega primera gripe, pa NIJZ opozarja, da je tudi letos cepljenje smiselno, priporočljivo pa zlasti za starejše od 65 let, kronične bolnike, osebe s prekomerno telesno težo, nosečnice, majhne otroke, zdravstvene delavce in zaposlene v domovih starejših občanov.

V petek potrjenih 1476 novih okužb s covidom-19

Po podatkih NIJZ so v petek v Sloveniji potrdili novih 1476 okužb s koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 29,2-odstoten, saj je bilo opravljenih 5048 testov PCR. Število hospitaliziranih se je včeraj nekoliko zmanjšalo, zdaj bolnišnično oskrbo potrebuje 909 covidnih bolnikov, na intenzivni negi jih je 247 oziroma sedem več kot dan poprej. Najmlajši okuženi s covidom-19 v bolnišnici ima 19 let, v intenzivni negi pa 28 let. Trenutno je v državi 23.186 aktivnih okužb.

Turško deklico našli mrtvo

Hrvaški policisti in potapljači Slovenske vojske so pogrešano turško deklico, ki jo je v četrtek zvečer odnesla reka Dragonja, danes malo po poldnevu našli mrtvo na hrvaški strani reke dva metra pod vodo, je poročala STA. Pri iskanju je sodelovalo kakih 50 policistov, potapljačev, gasilcev in vodnikov reševalnih psov. Deklica je v četrtek padla v vodo z ramen svoje mame, ki je skušala s prečkanjem reke vstopiti v Slovenijo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. Reševalno akcijo so začeli nemudoma.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh