Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Na koncu naše zgodovine se bomo srečali z Jezusom«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 10. 2017 / 11:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Na koncu naše zgodovine se bomo srečali z Jezusom«

Papež je med današnjo katehezo govoril o budnem pričakovanju.

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco govoril o budnem pričakovanju, ki je ena od rdečih niti Nove zaveze. Poudaril je, da kristjan ne zmiguje z rameni in ne objokuje preteklosti, saj ni ustvarjen za dolgočasenje, ampak za potrpežljivost, in ve, da je tudi v enoličnosti nekaterih dni skrita skrivnost milosti, poroča Radio Ognjišče.



Če ostanemo povezani z Jezusom, nas hlad težkih trenutkov po besedah svetega očeta ne ohromi. Četudi bi ves svet pridigal proti upanju in govoril, da bo prihodnost prinesla samo temne oblake, kristjan ve, da je v tej prihodnosti Kristusova vrnitev. Kdaj se bo to zgodilo, nihče ne ve, zadošča zavedanje, da nas na koncu naše zgodovine čaka usmiljeni Jezus. Papež pa je opozoril, da Jezusa ne smemo čakati križem rok. Blagor namreč tistim služabnikom, ki jih bo gospodar ob svojem prihodu našel budne.

Ob tem je papež še dejal, da je pravi graditelj miru tisti, ki nase vzame probleme drugih in s tem prekine svoj osebni mir: »Kristjan tvega, pogumno tvega, da bi prinesel dobro, ki nam ga je dal Jezus.«

Če bomo vsak dan svojega življenja ponavljali prošnjo prvih učencev, bomo lahko deležni velike milosti, ko bomo v molitvi, v težkih dneh svojega življenja, zaslišali njegov glas, ki odgovarja in nam zagotavlja: »Glej, pridem kmalu« (Raz 22,7).

Papež Frančišek je ob koncu avdience spomnil še na 13. oktober, ko bomo obhajali sklepno slovesnost ob 100-letnici zadnjega Marijinega prikazovanja v Fatimi, in vse vernike povabil k molitvi rožnega venca za mir v svetu.

Vir: Radio Ognjišče / RV
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh