Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na katehetski olimpijadi najbolj prepričljivi mladi iz Bogojine

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 02. 06. 2024 / 08:32
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2024 / 08:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na katehetski olimpijadi najbolj prepričljivi mladi iz Bogojine
Sodelujoči na finalu katehetske olimpijade. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Na katehetski olimpijadi najbolj prepričljivi mladi iz Bogojine

Pastoralna služba Škofije Murska Sobota je v soboto, 1. junija, v Odrancih pripravila finale katehetske olimpijade o življenju Božjega služabnika Alojzija Kozarja, na katerem se je pomerilo 15 ekip iz šestih župnij soboške škofije: Bakovci, Bogojina, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Lendava in Odranci.

Prvo mesto je zasedla ekipa Angeli varuhi iz župnije Bogojina, drugo in tretje mesto pa ekipi iz župnije Dobrovnik, Zvezdice I in Superjunaki, so sporočili iz soboške škofije.

Finale je potekalo v Odrancih. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Skozi celo leto sodelovalo 51 skupin

Katehetska olimpijada je potekla skozi celotno katehetsko leto, v katerem je 51 prijavljenih skupin spoznavalo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in reševalo osem izzivov. Predtekmovanje se je odvijalo 10. in 11. maja v Dobrovniku in Odrancih. Finalno tekmovanje pa so končali s sveto mašo v župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih in s podelitvijo priznanj in nagrad, ki jih je podelil voditelj pastoralne službe mag. Simon Štihec, ki je olimpijado in finale tudi vodil.

Podelitev priznanj in nagrad. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Konec junija izlet po poteh Alojzija Kozarja

Župnija Odranci je vsakemu udeležencu olimpijade podarila knjigo Zbranih del Lojzeta Kozarja, ki jih je sodelujočim izročil župnik Lojze Kozar. Sklepni del katehetske olimpijade bo 27. junija, ko se bodo udeleženci odpravili na izlet po poteh Božjega služabnika Alojzija Kozarja, so še zapisali na spletni strani soboške škofije.

Kupi v trgovini

Novo
Povsod Boga
Svetniki
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh