Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Irskem našli ukradene relikvije

Objava: 23. 01. 2012 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Irskem našli ukradene relikvije

Relikvije Svetega križa, ‘One True Cross’, ki jih častijo verniki z vsega sveta, so izginile pred tremi meseci.

Na nekem polju na Irskem so našli dragocene verske predmete, ki so oktobra izginili iz cerkve v južnoirskem mestu Tipperary. Ena izmed relikvij, t.i. ‘One True Cross’ (resnični križ), naj bi bila del križa, na katerem je bil križan Jezus, in je po navedbah irskih medijev že devetsto let cilj romarjev z vsega sveta. Relikvijo hranijo v zlatem križu, ki so ga skupnosti leta 1977 podarili v Vatikanu.

Pred tremi meseci naj bi po poročilih sodeč v cerkev vdrla dva zamaskirana moža, ki sta z uporabo težkega orodja po svetišču pobrala vse umetnostne predmete z njihovih stojal ter naposled s svojim ‘plenom’ pobegnila z avtomobilom. V začetku minulega tedna pa je irska policija na nekem polju v bližini cerkve našla ukradene predmete. Tamkajšnji duhovnik je potrdil pristnost najdbe.

‘Celotna skupnost in njeni duhovniki, pa tudi na tisoče romarjev so presrečni, da so dragoceno relikvijo Jezusovega križa uspeli najti,’ so zapisali v časniku ‘The Irish Independent’. Nadškof Dermont Clifford je pohvalil delo krajevne policije. Motiv za rop zaenkrat še ni znan, saj relikvije nimajo kakšne posebne gmotne vrednosti. Po nadškofovih besedah pa je v interesu vernikov, da cerkev v Tipperaryju odslej še bolj zaščitijo.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh