Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na hitro

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 16. 07. 2024 / 15:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2024 / 15:38
Na hitro
FOTO: Marko Čižman

Na hitro

Tuna na pladenjčkih iz ocvrtega testa

Iz moke, vode, olja in soli ugnetemo vlečeno testo. Naredimo 6 kroglic, jih nekoliko pomokamo in zvaljamo v tanke, okrogle ploščice (premer pribl. 20 cm). Testo ocvremo v olju. Tunine steake narežemo na daljše palčke (prerez pribl. 2 x 2 cm), naoljimo, osolimo in na hitro popečemo, da posivijo 5 mm globoko. Narežemo jih na rezine. Čebulo narežemo na tanke kolobarje in hrustljavo ocvremo.

Mleko, 2 ščepca soli in šopek bazilike zmiksamo s paličnim mešalnikom in precedimo skozi cedilo. Na ocvrte pladenjčke iz testa damo rezine avokada, obložimo s koščki tune, posujemo z ocvrto čebulo in prelijemo z bazilikinim prelivom.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh