Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Dunaju stoječe ovacije za slovenske filharmonike

Za vas pišejo:
S. F., T. P. J.
Objava: 26. 06. 2024 / 08:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 13:12
Na Dunaju stoječe ovacije za slovenske filharmonike
Orkester Slovenske filharmonije je v sredo, 19. junija, pod vodstvom dirigenta Douglasa Boyda nastopil v zlati dvorani dunajskega Musikvereina. FOTO: Jaka Babnik

Na Dunaju stoječe ovacije za slovenske filharmonike

Orkester Slovenske filharmonije je v sredo, 19. junija, pod vodstvom dirigenta Douglasa Boyda nastopil v zlati dvorani dunajskega Musikvereina.

V okviru mednarodnih predstavitev prihajajoče Evropske prestolnice kulture v Novi Gorici in Gorici je z njimi nastopil ambasador tega naziva, pianist Alexander Gadjiev z redkeje izvajanim Skrjabinovim klavirskim koncertom.

Poklon dnevu državnosti, 20-letnici članstva Slovenije v EU in zvezi NATO

Koncert sta soorganizirala Veleposlaništvo Republike Slovenije v Avstriji in Slovenski kulturno-informacijski center SKICA Dunaj ter z njim tudi obeležila slovenski dan državnosti in 20-letnico članstva Republike Slovenije v Evropski uniji in zvezi NATO. Na koncertu je nastopil Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Douglasa Boyda, ki je leta 2020 za glasbene zasluge prejel prestižno nagrado – veliko medaljo mesta Pariz (Médaille Grand Vermeil de la Ville de Paris), trenutno pa je umetniški vodja Opere Garsington.

Lavreat Chopinovega pianističnega tekmovanja navdušil dunajsko občinstvo

Orkester Slovenske filharmonije je pred polno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh