Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Dunaju o etiki umetne inteligence

Za vas pišejo:
s. Romana Kocjančič, M. P.
Objava: 11. 09. 2024 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2024 / 13:14
Na Dunaju o etiki umetne inteligence
Odgovorni za medije in sodelavci na Dunaju. FOTO: Nadškofija Dunaj

Na Dunaju o etiki umetne inteligence

Škofje nemško govorečega področja, odgovorni za medije, in njihovi sodelavci so se od 1. do 3. septembra zbrali na letnem srečanju na Dunaju. Dr. Alexander Filipović z dunajske Teološke fakultete jih je soočil z etičnimi izzivi uporabe umetne inteligence in njenim prispevkom za boljšo komunikacijo v Cerkvi ter profesionalnostjo novinarskega dela.

To je mogoče le, če umetna inteligenca podpira novinarstvo, omogoča profesionalno komunikacijo in vsakemu človeku sposobnost kritike. Pri tem se je oprl na misel papeža Frančiška, da umetna inteligenca tudi na področju komunikacije prinaša napredek. Predsedujoči skupini, nemški škof Ulrich Neymeyer iz Erfurta, je poudaril, da je predvsem treba ohraniti kvaliteto novinarskega dela in se zato tudi ustrezno izobraževati.

Dunajski kardinal Christoph Schönborn, odgovoren za medije pri Avstrijski škofovski konferenci, je z zbranimi iz Litve, Luksemburga, Nemčije, Avstrije in Slovenije izmenjal izkušnje uspešnih strategij na področju uporabe družbenih medijev. Med škofi nemškega govornega področja ima kardinal največ sledilcev: na Twitterju 20.986, na Facebooku 84.720 in Instagramu 16.800. Kot član sveta škofovske sinode je zbranim podelil tudi svoje izkustvo sinode o sinodalnosti, skupni hoji v Cerkvi in pričakovanja še z zadnjega zasedanja, ki bo oktobra v Vatikanu.

D...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh