Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na čelu kapucinov odslej br. Primož Kovač

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 11. 2020 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2020 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na čelu kapucinov odslej br. Primož Kovač

Na čelu kapucinov odslej br. Primož Kovač

Novi vikar bo br. Stane Bešter, svetovalci pa br. Matej Nastran, br. Luka Modic in br. Milan Kvas.

Na čelu Slovenske kapucinske province bo dosedanjega provincialnega ministra br. Vlada Kolenka zamenjal br. Primož Kovač. FOTO: Tatjana Splichal



Minuli torek je generalno vodstvo bratov kapucinov imenovalo novo vodstvo Slovenske kapucinske province, ki bo svojo službo nastopilo v nedeljo, 29. novembra letos.

Na čelu Slovenske kapucinske province bo dosedanjega provincialnega ministra br. Vlada Kolenka zamenjal br. Primož Kovač, doslej drugi svetovalec.

Novi provincialni vikar bo br. Stane Bešter, ki bo nasledil br. Milana Kvasa, odslej četrtega svetovalca. Drugi svetovalec bo br. Matej Nastran, tretji pa br. Luka Modic.

V novem vodstvu Slovenske kapucinske province poleg br. Vlada Kolenka ne bo več tudi dosedanjega četrtega svetovalca br. Jožka Smukavca.

Novi provincialni minister br. Primož Kovač je predstojnik bratske skupnosti v Štepanji vasi v Ljubljani, na čelo slovenske province pa je bil že imenovan tudi v preteklosti, leta 2012, zaradi izvolitve br. Štefana Kožuha za generalnega vikarja reda.

»Čestitamo novemu vodstvu Slovenske kapucinske province. Naj ga v njegovem služenju bratom kapucinom in Cerkvi v Sloveniji spremljajo Sveti Duh, priprošnja brata Frančiška Asiškega in varstvo Matere Marije. Z njimi pa bo tudi naša molitev,« pa se je odzval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Novemu vodstvu želimo veliko blagoslova pri njegovem poslanstvu!

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh