Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muti in Barenboim bosta dirigirala za papeža

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 11. 05. 2012 / 07:55
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Muti in Barenboim bosta dirigirala za papeža

Koncerta ob sedmi obletnici izvolitve Benedikta XVI. za papeža in ob svetovnem srečanju družin v Milanu.

Italijanski dirigent Riccardo Muti bo v čast papežu Benediktu XVI. dirigiral na koncertu, ki ga nocoj prirejajo v Vatikanu. Izvedba z orkestrom in zborom rimske opere je darilo italijanskega predsednika Giorgia Napolitana ob sedmi obletnici izvolitve Benedikta XVI. za papeža. Na programu sta deli 'Magnificat' Antonia Vivaldija (1678-1741) in 'Stabat Mater' Giuseppeja Verdija (1813-1901). Kot solistka bo nastopila italijanska mezzosopranistka Daniela Barcellona. Na koncertu v vatikanski dvorani Pavla VI. pričakujejo več tisoč gostov. Predsednik Napolitano je papežu že v prejšnjih letih ob jubileju njegovega pontifikata podaril koncert.

Dirigent Riccardo Muti sicer trenutno vodi simfonični orkester v Chicagu v Združenih državah Amerike. Leta 2005 je v sporu zapustil mesto glavnega glasbenega direktorja milanske Scale, potem ko se s kandidatom ni mogel pogoditi za mesto intendanta.

Mutijev naslednik v Milanu, Daniel Barenboim, pa bo 1. junija v tamkajšnji operni hiši dirigiral na koncertu za svetega očeta, na katerem bodo izvajali 9. simfonijo Ludwiga van Beethovna (1770-1823). Benedikt XVI. se bo v severnoitalijanski metropoli med 1. in 3. junijem letos udeležil svetovnega srečanja družin. Barenboim od leta 2011 poleg naloge glavnega glasbenega direktorja Berlinske državne opere opravlja tudi zadolžitve glasbenega direktorja milanske Scale. Od leta 2006 je v Milanu nastopal kot gostujoči dirigent. Med leti 1991 in 2006 je kot Mutijev predhodnik vodil simfonični orkester v Chicagu.

Na fotografiji: italijanski dirigent Riccardo Muti

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh