Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Franc Bole je bil orodje v rokah Gospoda

Za vas piše:
K. S.
Objava: 26. 08. 2024 / 13:04
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2024 / 13:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Franc Bole je bil orodje v rokah Gospoda
Škof Bizjak: O očetu Francu lahko rečemo, da je ljubil svoje ljudstvo in Cerkev. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

Franc Bole je bil orodje v rokah Gospoda

Koprski škof Bizjak je v Knežaku blagoslovil Boletov doprsni kip.

Pokojnemu duhovniku koprske škofije Francu Boletu, neutrudnemu delavcu na medijskem, karitativnem in misijonskem področju, so v rojstni župniji postavili doprsni kip. V nedeljo, 25. avgusta, je spominsko znamenje v Knežaku blagoslovil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, ki je pred tem daroval mašo. Ob tem je škof Bizjak povabil, naj nas spomenik »kliče k vedno večji zvestobi do Gospoda in do njegove Cerkve«.

Koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak je daroval tudi mašo. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

Pri maši so sodelovali sodelavci radia in založbe Ognjišče, med njimi tudi direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak in odgovorni urednik Založbe Ognjišče Božo Rustja.

Spominjajte se svojih predstojnikov

Kot je poudaril škof Bizjak, so se s postavitvijo kipa odzvali na vrstice Pisma Hebrejcem, ki naroča: »Spominjajte se svojih predstojnikov, ki so vam oznanjali Božjo besedo, glejte konec njihovega življenja in ravnajte se po njihovi veri! Jezus Kristus včeraj in danes isti tudi na veke!« »To naročilo smo želeli izpolniti vsi, ki smo kneškemu rojaku očetu Francu v njegovi rojstni župniji postavili spomenik.«

Doprsni kip msgr. Franca Boleta. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

»O očetu Francu lahko rečemo, da je ljubil svoje ljudstvo in Cerkev, kakor piše apostol Pavel spet Korinčanom: 'Niso namreč otroci dolžni nabirati zakladov za starše, temveč starši za otroke. In jaz bom prav rad vse žrtvoval, tudi sebe popolnoma žrtvoval za vaše duše, četudi bi me vi tem manj ljubili, čim bolj vas ljubim!' (2 Kor 12,14-15)« je dejal škof in dodal, da je tudi Franc Bole »ponovno in ponovno odgovarjal Gospodu: 'Gospod, ti vse veš, ti veš, da te ljubim!' (Jn 21,17). Tudi oče Franc je zaslišal Gospodovo naročilo apostolom: 'Dajte jim vi jesti!' (Mt 14,16). In Gospod ga je kot razumnega in zvestega oskrbnika postavil nad svojo družino, da jim je ob svojem času odmeril živež' (Mt 24,45; Lk 12,35).«

Blagoslov doprsnega kipa v Knežaku. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

»Bil je orodje v rokah Gospoda, ki je 'ljudstvu izkazoval dobrote, dajal dež z neba in rodovitne čase, jim dajal hrano in jim srca napolnjeval z veseljem,' kakor je apostol Pavel oznanjal meščanom v Listri v Mali Aziji (Apd 14,17),« je sklenil škof Bizjak.

Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh