Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh: Papež pogumno zagovarja krščanske vrednote

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 12. 02. 2013 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh: Papež pogumno zagovarja krščanske vrednote

Kiril I. je ponovno izrekel pohvalo Benediktu XVI. za prizadevanja v 'zahtevnem položaju' zahodnega krščanstva.

Poglavar ruske pravoslavne Cerkve, patriarh Kiril I., je ponovno izrekel pohvalne besede o papežu Benediktu XVI. V 'zahtevnem položaju', v kakršnem se je dandanes znašlo zahodno krščanstvo, papež še naprej 'pogumno' zagovarja položaj in moralne vrednote svoje Cerkve, je Kiril I. dejal med srečanjem z novim ruskim veleposlanikom pri Svetem sedežu, Aleksandrom Avdejevim. Nemška katoliška agencija KNA se v svojem poročilu pri tem sklicuje podatke, objavljene minulo nedeljo zvečer. Brez tovrstnih papeževih stališč Cerkev ne bi zmogla nadaljevati svojega poslanstva in bi se prelevila v 'mešanico različnih krščanskih organizacij'.

Patriarh je obenem poudaril, da so stališča ruske pravoslavne in katoliške Cerkve 'glede najpomembnejših vprašanj sedanjosti' povsem usklajena. Obe Cerkvi bi morali še naprej medsebojno sodelovati, tako da bi krščansko sporočilo prepričljivo širili tako po vzhodu kot tudi po zahodu. Poglavar Kremlja Vladimir Putin je nekdanjega ruskega ministra za kulturo za novega veleposlanika pri Svetem sedežu imenoval v letošnjem januarju.

Od nastopa Benedikta XVI. na položaj poglavarja katoliške Cerkve so se diplomatski in ekumenski odnosi med rusko pravoslavno in katoliško Cerkvijo opazno izboljšali. Po političnem preobratu leta 1989 je moskovski patriarhat Rimu očital, da je izgradnja katoliških cerkvenih struktur v državah nekdanje Sovjetske zveze namenjena pridobivanju novih katoliških vernikov, kar naj bi ljudi odvračalo od pravoslavja. Patriarhat ima namreč to področje za kanonsko ozemlje pravoslavne Cerkve.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh