Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moški oblegajo Večno mesto

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 11. 2018 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2018 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moški oblegajo Večno mesto

Na srečanju katoliških moških v Rimu tudi enajst slovenskih predstavnikov pod vodstvom Luke Mavriča in Mateja Križaniča.

V Rimu se danes zaključuje mednarodno srečanje mož katoliških združenj iz celega sveta pod geslom Moški v obleganju Večnega mesta Rim, ki se ga udeležuje tudi enajst predstavnikov iz Slovenije. Srečanje se je začelo v soboto, 3. novembra, prireja pa ga združenje mož sv. Jožefa na Poljskem pod pokroviteljstvom Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE).

Slovensko delegacijo vodita mag. Luka Mavrič, tajnik Škofijskega urada za družino na Nadškofiji Ljubljana, in poročeni stalni diakon Matej Križanič, slovenski koordinator mednarodnega združenja mož sv. Jožefa. V pogovoru za Radio Vatikan sta predstavila srečanje, pa tudi delovanje skupin moških, ki ju v Sloveniji zastopata.

Po popoldanskem programu v cerkvi sv. Jožefa (al Trionfale) v Rimu je vsak dan najprej čas za slavljenje, zatem pa može nagovarja papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa. Sledijo pričevanja mož iz različnih držav, nato češčenje in zvečer sv. maša.

V nedeljo, 4. novembra, so se udeleženci srečanja zbrali na Trgu sv. Petra pri opoldanski molitvi Angel Gospodov s papežem Frančiškom, danes pa jih bo sveti oče sprejel v posebno avdienco v mali dvorani avle Pavla VI.

Glavni govornik na večernih konferencah p. Raniero Cantalamessa je v času srečanja govoril o štirih temah: o univerzalnem pozivu k svetosti vsega Božjega ljudstva (v luči klica papeža Frančiška o svetosti), svetosti v zakonu, ljubezni do Cerkve in Kristusovi zmagi.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh