Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Morilci spomina

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 26. 06. 2024 / 08:15
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 12:22
Morilci spomina
FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Morilci spomina

18. junija se je zgodilo nenavadno, a nadvse pomenljivo naključje. Tako rekoč sočasno sta bila v dopoldanskih urah dva dogodka, ki sta bila v bistvu posvečena isti stvari – odnosu do totalitarizmov, ki so uničevali slovenski narod sredi preteklega stoletja.

A med dogodkoma je obstajala bistvena razlika: eden je bil, čeprav arogantno uprizorjen pred bleščečimi medijskimi lučmi, izraz temačnega vztrajanja pri »življenju v laži«, drugi je bil, čeprav z iskrenimi solzami sočutja in v skorajda popolni medijski senci, svetel izraz »življenja v resnici«.

Poročilo o tem drugem dogodku lahko preberete v sosednjem prispevku. Gre za predstavitev ene najbolj žalostnih, a hkrati najbolj potrebnih knjig, kar jih je kdaj koli izdala založba Družina; z njo pred slovensko javnost z neizprosnostjo krutih dejstev stopajo usode številnih žensk in otrok, ki so bili žrtve komunistične revolucije. »V vsej zgodovini slovenskega naroda so bili ravno komunisti prvi, ki so dvignili roko nad slovenske matere, dekleta in celo nad otroke ter nad njimi zagrešili najhujše zločine,« je med drugim dejal avtor knjige, zgodovinar dr. Milko Mikola. Pri tem je komunistične revolucionarje gnala nasilna in zločinska ter zato vse obsodbe vredna ideologija.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh