Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Monti na poslovilni avdienci pri papežu Frančišku

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 04. 2013 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Monti na poslovilni avdienci pri papežu Frančišku

Sveti oče je s predsednikom italijanske vlade, ki se poslavlja s svojega položaja, razpravljal o trenutnem položaju Italije.

Predsednik italijanske vlade Mario Monti, ki se poslavlja s svojega položaja, je pretekli konec tedna še zadnjič obiskal papeža Frančiška. Med avdienco minuli petek zvečer v vatikanskem Domu sv. Marte sta sogovornika razpravljala o trenutnem položaju v Italiji, o procesu evropske integracije in njenih perspektivah, pa tudi o vprašanjih preseljevanja, kot je razvidno z objave vatikanskega tiskovnega urada. Dvajsetminutno srečanje, ki se ga je udeležila tudi Montijeva soproga Elsa, je minilo v prisrčnem ozračju.

Med avdienco je Monti papežu povedal, da je bil njegov oče leta 1900 rojen v Argentini, v tamkajšnjem znanem romarskem središču Lujan, kot sin izseljeniške družine. Predsednik italijanske vlade je papežu podaril triptih, podoben tistemu, ki ga je ob zadnjem srečanju podaril že upokojenemu papežu Benediktu XVI. Poleg tega je svetemu očetu izročil še knjigo o evropskih stolnicah ter knjigo o evropski demokraciji. Frančišek se mu je oddolžil s knjigo prvih govorov v svojem pontifikatu (s posvetilom), z vatikanskimi kovanci in z rožnim vencem.

Foto: news. va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh