Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Moj brat, papež'

Objava: 24. 07. 2011 / 11:40
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Moj brat, papež'

Delo, ki je nastalo ob bisernem mašniškem jubileju obeh bratov, je 'duhovno volilo poti, po kateri brata že šestdeset let stopata skupaj'.

Georg Ratzinger, brat papeža Benedikta XVI., bo 12. septembra letos izdal knjigo z naslovom ‘Moj brat, papež’. Delo bo izšlo tik pred papeževim obiskom v svoji domovini. Kot je za nemško katoliško agencijo KNA pojasnila tiskovna predstavnica založbe, pri kateri bo knjiga izšla, gre za življenjske spomine papeževega brata. Vsebinsko bo na 256 straneh predvsem moč brati o globoki povezanosti obeh bratov. V knjigi bodo objavljene številne fotografije, ki jih je sedeminosemdesetletni nekdanji vodja regensburškega deškega zbora ‘Regensburger Domspatzen’ nemškemu zgodovinarju in avtorju Michaelu Hessemannu zaupal v objavo. Knjiga bo izšla pri münchenski založbi Herbig.

Veliko poglavij v knjigo je namenjenih ‘zasebnemu življenju’ Georgovega mlajšega brata Josepha, začenši z njegovim otroštvom pa do izvolitve za papeža leta 2005. Pisec razpravlja tudi o duhovniškem posvečenju pred šestdesetimi leti. 29. junija 1951 je Georga in Josepha Ratzingerja skupaj s triinštiridesetimi drugimi kandidati v freisinški Marijini stolnici v duhovnika posvetil kardinal Michael Faulhaber. Teološka in cerkvenopolitična vprašanja v knjigi igrajo le obrobno vlogo.

Nekdanji vodja deškega pevskega zbora je starejši brat in zadnji še živeči ožji sorodnik sedanjega papeža. Še danes skupaj preživljata počitnice in skoraj vsak dan govorita po telefonu. V papeških sobanah v Vatikanu je posebej za brata Benedikta XVI. vedno pripravljeno stanovanje.

Po napovedi založbe Herbig sodeč prelat Ratzinger v knjigi ‘ganljivo in iskreno pripoveduje o zasebnem življenju poglavarja katoliške Cerkve’: kakšen je bil kot otrok, zakaj je v Josephu rasla želja, da bi služil Cerkvi, in kako ga je ta odločitev nazadnje pripeljala do izvolitve za papeža. Delo je nastalo ob bisernem duhovniškem jubileju obeh bratov in je po mnenju založnika 'duhovno volilo poti, po kateri brata že šestdeset let stopata skupaj'.

Povezave: http://www.osservatoreromano.va/portal/dt?JSPTabContainer.setSelected=JSPTabContainer%2FDetail&last=false=&path=/news/cultura/2011/166q11-Mio-fratello-il-Papa.html&title=My%20brother,%20the%20Pope&locale=en

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh