Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijon v Novem mestu

Za vas piše:
SŠK
Objava: 14. 11. 2018 / 10:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2018 / 12:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Misijon v Novem mestu

Od 16. do 25. novembra bo v Novem mestu ljudski misijon, ki ga pripravljajo tri župnije.
Od 16. do 25. novembra bo v Novem mestu ljudski misijon, ki ga pripravljajo tri župnije: stolna župnija sv. Nikolaja, župnija sv. Lenarta pri frančiškanih in župnija sv. Mihaela v Šmihelu.

Slogan misijona je vzklik: »Jezus, daj mi žive vode«, ki spominja na evangeljski dogodek srečanja med Jezusom in ženo Samarijanko, ki v pogovoru z Jezusom spozna resnico svojega življenja. S sloganom je povezan simbol misijona – novomeška situla, ki zajema vodo, okrog nje pa napis Jezus, daj mi žive vode.

Misijonarji bodo p. Branko Cestnik, Jože Planinšek, p. Andraž Arko in br. Jože Smukavec. Poleg župnijskih bogoslužij bodo misijonarji opravljali tudi obiske po domovih, srečanja z župnijskimi skupinami, na razpolago bodo tudi za osebna srečanja. Celoten program po dnevih je objavljen v programski knjižici in na posebni spletni strani novomeškega misijona. Skupni deli programa bodo v Baragovem zavodu v Šmihelu.

Osrednji dogodek bo slovesna maša ob sklepu misijona, ki jo bo v nedeljo, 25. novembra, v športni dvorani Leona Štuklja daroval novomeški škof Andrej Glavan ob sodelovanju pevcev in drugih sodelavcev ter vernikov iz vseh treh sodelujočih župnij. Po maši bo pričevanjsko-družabni program.

Misijonsko dogajanje je odprto za vse ljudi dobre volje, saj je to eden od namenov misijona, da se življenju Cerkve približa tudi kdo, ki se je v preteklosti nekoliko oddaljil.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh