Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ministrica Simona Kustec: »Vsi ukrepi prej kot zaprtje šol«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 01. 2022 / 14:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2022 / 08:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ministrica Simona Kustec: »Vsi ukrepi prej kot zaprtje šol«
Prihajajo zahtevni dnevi, napoveduje ministrica. FOTO: Tatjana Splichal

Ministrica Simona Kustec: »Vsi ukrepi prej kot zaprtje šol«

Zaradi vnovičnega naraščanja števila okužb se mnogi sprašujejo, kaj to pomeni za nemoteno delovanje šol in vrtec. Kot je na današnji novinarski konferenci dejala šolska ministrica dr. Simona Kustec, so vsi ukrepi predvideni prej, kot pa zaprtje šol.

Ministrica je poudarila, da je zaradi spoštovanja epidemioloških ukrepov stanje v šolah in vrtcih obvladljivo. Po njenih besedah zapiranje šol naj ne bi bil sistemski ukrep.

Prihajajo zahtevni dnevi 

Kustečeva, ki je danes predstavila ključne dosežke pri predsedovanju Slovenije Svetu EU na področjih znanosti, izobraževanja, športa in mladine ter kulture, je povedala, da se na ministrstvu zavedajo, da zaradi božično-novoletnih praznikov prihajajo zahtevni dnevi in da bodo imele nekatere šole veliko dela zaradi večje obolevnosti in karanten, je poročala STA. Napovedala je, da bodo s temi šolami v stiku in skupaj iskali načine, kako organizirati delo.

Šola na daljavo le v posamičnih primerih

Kot je dejala ministrica, bodo šole lahko same dale predlog, da se izobraževanje prenese na daljavo. »A v takih primerih bo šlo za posamezne primere. Naredili bomo vse, da to ne bo sistemska odločitev,« je pojasnila in dodala, da je po podatkih šol en odstotek takih, ki se ne želijo samotestirati in se zato izobražujejo na daljavo.

Manjše število ocen?

V zadnjih dneh so z Zavodom RS za šolstvo potekali pogovori o ocenjevanju šolarjev, ki obiskujejo pouk v šolah. Ministrica je pojasnila, da strokovna usmeritev sledi cilju, da ostaneta dve ocenjevalni obdobji, število ocen pa naj se zmanjša. Pravne podlage za to naj bi bile pripravljene v tem tednu. S tem se strinjajo tudi v združenju ravnateljev.


Nalaganje
Nazaj na vrh