Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Poklukar ponovno poziva k cepljenju

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 07. 2021 / 17:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2021 / 08:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Poklukar ponovno poziva k cepljenju
Strokovnjaki opozarjajo, da korakamo proti četrtemu valu epidemije. FOTO: Tatjana Splichal.

Minister Poklukar ponovno poziva k cepljenju

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes, 26. julija, ocenil, da je pri obvladovanju četrtega vala epidemije ključno, da se cepi čim več ljudi.

Janez Poklukar se je danes v Radečah pogovarjal s predstavniki zdravstvenih domov Sevnica, Brežice in Radeče o cepljenju proti koronavirusu in obvladovanju epidemije na terenu.

»Z namenom zagotovite čim večje precepljenosti smo se odločili za odprtje cepilnih centrov po državi od 8. do 22. ure,« je poudaril minister. 

Korakamo proti četrtemu valu 

Število okuženih v zadnjih dneh narašča, kar pomeni, da korakamo proti četrtemu valu epidemije. Zato minister pričakuje, da bo po 10. avgustu začelo naraščati število okuženih, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje. 

Minister za zdravje Janez Poklukar. FOTO: Jože Potrpin.

Sporočil je še, da je prejšnji teden v Sloveniji delta različica novega koronavirusa postala prevladujoča. V Sloveniji, kjer je trenutno precepljenih 37,4 odstotka ljudi, je bilo cepljenih 13.000 otrok med 13. in 18. letom starosti. Stroka si želi, da bi bile številke precepljenosti prebivalstva precej večje.

Prvi dan od uvedbe protokola PCT

Poleg omenjenega je Poklukar 23. avgust označil kot dan, ko bo treba za določene aktivnosti plačati testiranje na novi koronavirus. Pojasnil je, da je v zadnjih dveh mesecih strošek hitrih antigenskih testov dnevno znašal 308.000 evrov.

Tudi direktorji omenjenih zdravstvenih zavodov so občane pozvali k cepljenju. 

Kupi v trgovini

Novo
Po habsburško
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh