Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Janez Cigler Kralj o interpelaciji [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 01. 2021 / 16:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2021 / 10:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Janez Cigler Kralj o interpelaciji [VIDEO]

Minister Janez Cigler Kralj o interpelaciji [VIDEO]

»Vprašali se bomo lahko, na kakšni ravni je svoboda misli, veroizpovedi, govora v naši državi.«

Janez Cigler Kralj: »Nikomur se ne bom opravičeval za to, kar delam, kar sem in bom delal,« FOTO: Twitter



Čeprav do interpelacije prihaja v zahtevnem času, ko glavnino dela namenjajo pomoči prebivalcem in gospodarstvu, se je bodo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti lotili skrajno resno in temeljito odgovorili na očitke v njej, je bil danes, ko je stopil pred novinarje, odločen minister Janez Cigler Kralj. »Nikomur se ne bom opravičeval za to, kar delam, kar sem in bom delal,« je zatrdil.

Postavljeno ogledalo

»Ta interpelacija ne bo kot ostale interpelacije, saj bo ob tem odprla številne širše teme za slovensko družbo. Sam bom priložnost izkoristil za to, da postavimo ogledalo slovenski družbi, kaj smo in – še bolje – česa nismo naredili v zadnjih 20 letih na področju oskrbe najranljivejših, predvsem starejših. Občutek, ko se bomo s tem soočili, bo lahko precej neprijeten za vso vodilno politiko,« je poudaril minister.

Čas, ko moramo stopiti skupaj

»Po drugi strani bom odprl teme, na kakšni ravni, stopnji, v kakšnem stanju je svoboda misli, veroizpovedi, govora v naši državi. Pogrom, ki smo ga spremljali zaradi tega, kar sem in kaj delam, je odprl priložnost, da spregovorimo o tem, da zdaj ni čas ločevanja, nestrpnosti, temveč je čas, ko moramo stopiti skupaj, preseči delitve in poiskati skupno pot, da se zaključi covid-19 in da najdemo skupno vizijo, izstopno strategijo za čas po covidu,« je dodal Cigler Kralj.



Tonin: Kristjani smo del te družbe

Matej Tonin, predsednik NSi, v njeno ministrsko kvoto sodi Janez Cigler Kralj, pa je ob pogromu nad Zavodom Iskreni, neprofitno družinsko organizacijo, ki zagovarja interese družin v družbi, ponovil, da bo interpelacija priložnost tudi, da predlagateljem sporočijo, da smo kristjani del družbe: »Nikoli ne bomo dovolili, da bodo nas kristjane zasramovali ali poniževali, vselej bomo branili svobodo veroizpovedi.«

Komisija Pravičnost in mir, ZZR, Prebudimo Slovenijo, DIŽ …

Ministra Janeza Ciglerja Kralja so ob vloženi interpelaciji že podprle različne organizacije, pobude in društva, med njimi Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (TUKAJ), Zbor za republiko (TUKAJ), civilna pobuda Prebudimo Slovenijo (TUKAJ) in društvo Družina in življenje. Tonin je ocenil, da predlagatelji interpelacije ne bodo zbrali potrebnih 46 poslanskih glasov za razrešitev ministra.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh