Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minilo je leto dni od beatifikacije Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 03. 05. 2012 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Minilo je leto dni od beatifikacije Janeza Pavla II.

Obletnice se je spomnil tudi papež Benedikt XVI.: »Življenjsko pričevanje, nauk in ljubezen do domovine ostajajo njegova posebna zapuščina.«

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco spomnil na prvo obletnico beatifikacije Janeza Pavla II. (1978-2005). Svoje besede je namenil predvsem številnim poljskim romarjem, ki jih je nagovoril v maternem jeziku svojega predhodnika: .: »Njegovo življenjsko pričevanje, njegov nauk in njegova ljubezen do domovine ostajajo posebna zapuščina za vse vas.« Sveti oče se je Poljakom zahvalil, da so v spomin na beatifikacijo 1. maja 2011 'v tako velikem številu priromali v Rim'. Minuli ponedeljek zvečer se je na prizorišču svetovnega dne mladih zbralo več tisoč ljudi v molitvenem bdenju ob prvi obletnici beatifikacije.

V svojem nagovoru je Benedikt XVI. kristjanom priporočil, naj svojo življenjsko moč črpajo iz molitve in iz svoje povezanosti z Bogom. Kot vzor je sveti oče navedel prvega krščanskega mučenca svetega Štefana. Ta je imel moč, da se je uprl svojim preganjalcem in je bil pripravljen umreti za vero. Štefan je med kamenjanjem izrekel iste besede kot Jezus na križu in je za svoje preganjalce celo molil, je pojasnil papež. Tudi danes bi se morala naša molitev, tako kot pri svetem Štefanu, 'hraniti s poslušanjem Božje besede'.

Pred smrtjo je prvi krščanski mučenec vsem prisotnim pojasnil, da 'sta Bog in svet med seboj povezana', je nadaljeval Benedikt XVI. Bog ne prebiva v kamnitem templju, ki ga je zgradila človeška roka, pač pa v templju svojega telesa. V Jezusu Kristusu je Bog navzoč 'na edinstven in dokončen način'. V načinu, kako je sveti Štefan razumel svoje poslanstvo, bi morali kristjani tudi danes najti spodbudo za molitev in življenje.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh