Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mineštra

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 06. 2024 / 07:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 14:02
Mineštra
Janez Porenta. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Mineštra

Če bi moral minulo volilno-referendumsko nedeljo s čim primerjati, bi jo z mineštro. V katero zmečete vse, kar vam pride pod roke, tako da na koncu niti ne veste več, ali vam je okus sploh všeč ali ne.

Enako je bilo v nedeljo: h glavni jedi, evropskim volitvam, so pritaknili vse sorte referendumskih začimb, ki so povsem spremenile okus. Vladajoči, ki so se pet pred dvanajsto spomnili novega slepilnega manevra, da bi z njim zvišali volilno udeležbo na evropskih volitvah, so se z njim ustrelili v koleno. Volilna udeležba je bila resda višja, dosežek koalicijskega trojčka pa zato nič manj klavrn. Začimbe torej niso popravile okusa – pokvarile so ga.

Referendumi, po nepotrebnem žrtvovani, so ukradli evropske volitve. Namesto da bi se resno in poglobljeno pogovarjali o prihodnosti, izzivih in stranpoteh EU ter iskali rešitve, smo v kratkotrajni plitvi debati, polni vsega, le bistvenega ne, razpravljali o milostnih strelih v tilnik živali.

Minula nedelja je bila polna paradoksov in dvojnosti. Na koncu se ni vedelo, kdo je zmagovalec in kdo poraženec. Zmagovalci na evropskih volitvah so bili poraženci na referendumu in nasprotno. V Bruselj smo poslali posadko, ki se v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh