Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milosti družinskega romanja v Sveto deželo

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 28. 02. 2023 / 13:29
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2023 / 21:08
Milosti družinskega romanja v Sveto deželo
Družina Pisk, Marjeta in Jernej Pisk, romanje v Sveto deželo/ FOTO: Arhiv družine Pisk

Milosti družinskega romanja v Sveto deželo

Marjeta in Jernej Pisk iz Srednje vasi v Poljanski dolini sta starša petim otrokom: Jakob (16), Ivana (14), Veronika (13), Blaž (9) in Kristina (7). Marjeta je zaposlena kot raziskovalka, Jernej pa kot profesor filozofije in športa. Že dolgo sta gojila navdušenje, da bi z otroki skupaj poromali v Sveto deželo. Med nedavnimi zimskimi počitnicami so željo tudi uresničili. Sveta dežela je med Slovenci vse bolj priljubljena romarska destinacija, ki jo večina obišče z romarsko skupino. Ker se redkokdo tja odpravi z otroki in v »lastni režiji«, smo jih povprašali o njihovih vtisih.

Kako je v vama dozorela odločitev, da se v lastni režiji odpravite kot družina v Sveto deželo?

MARJETA: Na moje navdušenje nad Sveto deželo sta pomembno vplivala moj pokojni tata Peter in pokojni biljanski župnik Igor Lovišček. Oba sta s takim žarom prebirala Sveto pismo in pripovedovala o svetopisemskih krajih, da sem si jih tudi jaz želela enkrat obiskati. In sem bila zelo vesela, ko sva z Jernejem pred leti imela priložnost romati v Sveto deželo v organizirani skupini. Po tem romanju, ki naju je navdušilo, sva se odločila, da bova – če bo mogoče – tja poromala skupaj z otroki.

JERNEJ: Želja je ostajala, a zaradi majhnih otrok, pomanjkanja financ, bolezni in končno kovidne pandemije nam je to uspelo uresničiti šele letos. Pa tudi otroci so sedaj že dovolj stari, da jim takšno romanje nekaj pomeni ter da so toliko samostojni, da z njimi ni pretiranega dela. Hkrati pa še vedno gredo radi z nama.

MARJETA: Če je mogoče, gremo vsako leto kot družina sami...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh