Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milada Kalezić: Knjigo sem napisala, ker je Božja dela treba oznanjati

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 09. 09. 2024 / 05:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2024 / 08:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Milada Kalezić: Knjigo sem napisala, ker je Božja dela treba oznanjati
Milada Kalezić v rokah drži svojo duhovno avtobiografijo Vsa moja resnica je v njem. FOTO: Domen Permozer

Milada Kalezić: Knjigo sem napisala, ker je Božja dela treba oznanjati

V preteklih dneh je izšla duhovna avtobiografija igralke Milade Kalezić z naslovom »Vsa moja resnica je v Njem«. Knjiga predstavlja osebno pričevanje o poti vere in življenjskih preizkušnjah.

Kako to, da ste se odločili, da boste napisali svojo duhovno avtobiografijo?

Ideja za to knjigo je najprej prišla od urednika založbe Družina Davida Ahačiča. Povedal je, da se mu zdi moja zgodba zanimiva. Najprej sem bila iskreno zelo presenečena in nisem vedela, kaj naj odgovorim. Nisem imela občutka, da bi lahko to uresničila. To so tako osebne, intimne stvari, da nisem vedela, o čem naj pišem, kaj pa naj zamolčim. Zato sem se najprej odločila, da knjige ne bo, saj sem že veliko pričevala in dala precej intervjujev.

Knjigo Vsa moja resnica je v Njem lahko naročite TUKAJ.

Čez štiri mesece pa so na pravoslavni praznik svete Petke, ki je zavetnica moje družine, prišli David, sestra Snežna Večko in Ksenja Hočevar ter me vsi trije začeli prepričevati. Rekla sem si, da če se je to zgodilo na tako velik praznik, jo poskusim napisati. Edino, kar sem prosila urednika, je bilo, da še ne podpišemo pogodbe, da bi lahko od dogovora odstopila, če mi je ne bi uspelo napisati.

Pisala sem vse leto 2023. Čeprav sem ves čas molila, se mi je zdelo, da ni navdiha. Pisala sem jo na roko, v zvezke, nato jo je ena deklica spravila v računalnik, in jo poslala uredniku Davidu.

Kakšen je občutek, ko jo zdaj držite v rokah?

Ko jo vidim, se mi zdi res krasno. Všeč mi je naslovnica, ker je na njej ikona, ki mi je zelo pri srcu. Tudi spremne besede mi veliko pomenijo. Sicer pa bom morala počakati na kakšne odmeve, da bom videla, kako bo knjiga nagovorila ljudi. Zaenkrat se počutim, kot piše v evangeliju: Storila je, kar je mogla.

Milada pravi: "Zame je vredno že to, da lahko s knjigo povem, da je Bog dober." FOTO: Domen Permozer

Božja dela je treba oznanjati, Kristusa je treba priznati pred ljudmi. Vse, kar sem doživela, je bilo tako močno, popolnoma je obrnilo moje življenje. Je že prav, da povem, da tega ne skrivam. Zame je vredno že to, da lahko s knjigo povem, da je Bog dober, da me je zelo pogledal in da mu res dolgujem čisto vse dobro, ki se je zgodilo v mojem življenju.

Veliko mi je pomenilo, ko mi je vnukinja Klara med pisanjem rekla, da je prav, da jo pišem, da jo moram napisati.

V knjigi je precej stvari Milada povedala prvič. FOTO: Domen Permozer

Ste v knjigi kakšno stvar povedali prvič?

Cel kup drobnih stvari, ki jih prej nisem pripovedovala, sem zdaj prvič delila z ljudmi. Poleg tega je moja zgodba zdaj bolj povezana in urejena. Začnem s spreobrnjenjem, nato pa pripovedujem kronološko. O očetu, materi in babici še nikoli nisem toliko pripovedovala. Po drugi strani pa sem morala zelo paziti, da nikogar ne izpostavim, da ne bi bil kdo prizadet.


Vabljeni na pogovor ob knjigi

Ob izidu knjige bodo organizirani tudi pogovori z avtorico v različnih slovenskih mestih:

  • Maribor: Pokrajinski muzej, Grajska kavarna (Grajska ulica 2), torek, 10. september, ob 19. uri.
  • Ljubljana: Galerija Družina (Krekov trg 1), sreda, 11. september, ob 19. uri.
  • Celje: Dom sv. Jožefa, Kardinalova dvorana (Plečnikova 29), torek, 17. september, ob 19. uri.

Vabljeni, da se pridružite tem dogodkom, kjer bo Milada Kalezić osebno predstavila svojo knjigo ter delila svojo navdihujočo zgodbo vere in osebne preobrazbe.

Nalaganje
Nazaj na vrh