Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miklavževi angelčki želijo tudi letos razveseliti več sto otrok

Za vas piše:
P. G.
Objava: 23. 10. 2024 / 05:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2024 / 13:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Miklavževi angelčki želijo tudi letos razveseliti več sto otrok
Koliko otrok se bo darila razveselilo letos? FOTO: Arhiv youngCaritas

Miklavževi angelčki želijo tudi letos razveseliti več sto otrok

Mladi prostovoljci Mlade Karitas oz. youngCaritas se v prvih adventnih dneh že tradicionalno spremenijo v Miklavževe angelčke. Za otroke iz socialno ogroženih družin namreč pripravljajo in razvažajo darila. Pri tem pa potrebujejo pomoč …

Lani obdarili skoraj 500 otrok

Letošnja akcija je že šesta zapored, njen namen pa je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke. Mladim Miklavževim angelčkom se pri njihovih prizadevanjih vsako leto pridruži več sto ljudi dobre volje, lani 329. S skupnimi močmi jim je uspelo obdariti skoraj 500 otrok po vsej Sloveniji.

FOTO: Arhiv youngCaritas

Spomini na široke nasmehe jih ženejo dalje, zato akcijo organizirajo tudi letos. Vabijo, da se jim pridruži kdorkoli – se jim boste tudi vi? »Vse, kar potrebuješ, je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin,« pravijo organizatorji. Saj veste, »že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh,« so prepričani.

Kako sodelovati?

Zaradi zahtevne logistike se moramo za sodelovanje najprej prijaviti. Čas za to je do nedelje, 24. novembra. V prijavnici označimo, za koga bo primerno naše darilo – izberemo spol in približno starost otroka. Seveda se lahko odločimo, da bomo pripravili več daril. V tem primeru odkljukamo več naštetih možnosti.

Priprava preprostega darila

Nato se lotimo priprave darila. Poiščemo škatlo za čevlje in jo ovijemo v darilni papir. Pazimo, da se jo bo dalo odpreti, ne da bi jo poškodovali. Prostovoljci namreč vsa darila pregledajo, preden gredo v roke otrok.

FOTO: Arhiv youngCaritas

Za v škatlo priskrbimo nekaj za igro (družabno igro, knjigo, didaktično igračo …) in nekaj sladkega (izognimo se hitro pokvarljivim dobrotam). Vse, kar podarimo, naj bo seveda novo ali zelo dobro ohranjeno. Na škatlo nalepimo listek z informacijo o tem, komu je darilo namenjeno (napišemo starost in spol), na notranji del pokrova škatle pa dodamo še prijazno voščilo.

Oddaja darila na več lokacijah

Pripravljena darila lahko oddamo med 18. in 29. novembrom. Zbirnih mest je letos osem: najdemo jih v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Celju. Odločimo pa se lahko tudi za pošiljanje po pošti. V tem primeru pazimo, da bomo paket oddali dovolj zgodaj, da bo 29. decembra zagotovo že v prostorih Karitas.

FOTO: Arhiv youngCaritas

Dodatne informacije o akciji najdemo TUKAJ in na družbenih omrežjih youngCaritas.

Nalaganje
Nazaj na vrh