Mesni grebenčki
Mesni grebenčki
K presejani moki dodaj jajce, maslo, sol in vodo ter zgneti testo. Vode dodaš toliko, da je testo nekoliko mehkejše kot za široke rezance. Preden testo razvaljaš, naj pol ure počiva. Za nadev na maščobi zarumeni čebulo, dodaj nasekljan česen ter prepraži, da zadiši. Ko se nekoliko ohladi, dodaj zmleto meso, primešaj jajce, jušno osnovo, majaron, peteršilj, poper, po potrebi sol ter drobtine. Testo tanko razvaljaj v pravokotnik in v vrsti polagaj nanj za lešnik debele kroglice iz nadeva, in sicer 2 prsta od roba in prst narazen. Testo prepogni čez kroglice, robove še prej pomaži z beljakom. Dobro stisni in odreži z okroglim obodcem ali zobčastim kolescem. Ko jih v sredi zobčastega roba stisneš, dobiš grebenčke. Zakuhaj jih v vrelo juho ali vodo, kjer naj vrejo 5 do 7 minut.
Meso, ki ostane od goveje juhe, lahko porabiš za grebenčke.