Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mehiški škof povzročil hudo prometno nesrečo

Objava: 17. 08. 2009 / 07:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mehiški škof povzročil hudo prometno nesrečo

Ena smrtna žrtev in več ranjenih, ko je škof iz Cordobe nezavesten zapeljal v skupino uličnih prodajalcev

Mehiški škof Eduardo Patino Leal je minuli četrtek v svoji domovini povzročil težko prometno nesrečo. 59-letni škof iz Cordobe je s svojim terenskim vozilom zapeljal v skupino uličnih prodajalcev. V nesreči je po poročanju tamkajšnjih medijev življenje izgubila 75-letna ženska, tri ženske in dva otroka pa so utrpeli težke poškodbe.

Vzrok za nesrečo v mestu Huatusco, 330 km proti vzhodu oddaljenem od mehiške prestolnice Ciudad de Mexico, bi po navedbi Mehiške škofovske konference in škofije Cordoba lahko bila sladkorna bolezen škofa Patina Leala. Med vožnjo je izgubil zavest in s tem tudi oblast nad vozilom.

Generalni tajnik Mehiške škofovske konference, pomožni škof Jose Leopoldo Gonzalez Gonzalez iz Guadalajare je v sporočilu za javnost izrazil obžalovanje mehiške katoliške Cerkve zaradi hude nesreče. Žrtvam in njihovim svojcem je zagotovil molitev vseh mehiških škofov.

Škofija Cordoba je minuli četrtek zvečer sporočila, da je škof Patino Leal globoko pretresen zaradi nesreče. Žrtve in njihove svojce iskreno prosi odpuščanja. Škof je ves čas na razpolago oblastem za nadaljne preiskave o poteku nesreče, so še sporočili s tiskovnega urada škofije.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh