Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mehiška soba Benedikta XVI.

Objava: 18. 01. 2012 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mehiška soba Benedikta XVI.

Redovnice razkrile podrobnosti papeževe nastanitve v mehiškem Leonu.

Mehiške redovnice so razkrile podrobnosti o samostanu, kjer bo med obiskom Mehike marca letos prebival papež Benedikt XVI. s svojim spremstvom.

Sveti oče bo 23. marca pripotoval v mehiško mesto Leon, kjer se bo nastanil v samostanu Služabnic svete evharistije in Božje Matere, sobo, ki so jo namenile poglavarju katoliške Cerkve, pa redovnice opisujejo kot ‘izredno skromno’.

Kot je v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA povedala predstojnica samostana sestra Rocio, so ‘poleg postelje v sobi nočna omarica, križ, kip Device Marije in rožni venec’. Dodala je, da papež na svojih potovanjih običajno prebiva v samostanu, če se ustavi v mestu, kjer ni Apostolske nunciature.

Po obisku prizorišča v lanskem decembru so se vatikanski uradniki odločili, naj papež prebiva v omenjenem samostanu, pri redu, ki izvira iz Španije. Redovnice v mestu Leon vodijo tudi izobraževalno ustanovo.

Sestra Rocio je še povedala, kako je priložnost, da papežu izkažejo gostoljubje, ‘pravi blagoslov za red’ in ‘čudovit Božji dar v letu Gospodovem 2012’. Redovnice so za veliko čast izvedele na prvi dan letošnjega leta, ko jim je odločitev Vatikana sporočil leonski nadškof Jose Guadalupe Martin Rabago. V času papeževega obiska bo v Leon pripotovala tudi vrhovna predstojnica reda, sestra Pilar Burgos Gonzalez. Sestre v leonskem samostanu pridno urejajo sobo, kjer bo prebival Benedikt XVI.

‘Trenutno prostor preurejamo,’ je pojasnila predstojnica in dodala, da se je soba vsem dosedanjim obiskovalcem zdela ‘primerna’. Papeževo sobo bodo sestre opremile z novim pohištvom, ohranile pa bodo dosedanji slog prostorske opreme. ‘Sveti oče si to zasluži, saj je živa prisotnost Kristusa na zemlji,’ meni mehiška redovnica.

Najbližji člani papeževega spremstva bodo prav tako prebivali v samostanu, je še pojasnila sestra Rocio. Vatikanski obiskovalci so se pozanimali po številu sob v samostanskem kompleksu in v času obiska bodo vsi prostori polno zasedeni.

Predstojnica samostana je dodala, da iz varnostnih razlogov sobe, v kateri bo prebival sveti oče, ne smejo razkazovati, lahko pa z vsemi verniki delijo veselje in blagoslov, da jim je dano nuditi gostoljubje Petrovemu nasledniku. Za ameriško katoliško agencijo CNA pa so sestre priskrbele nekaj fotografij samostanskih prostorov, ki ‘odražajo resnost in preprostost, s katerima bo kongregacija ob obisku sprejela svetega očeta’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh