Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medžugorje primerljivo s Fatimo in Lurdom

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 10. 2018 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2018 / 09:00
Ustavi predvajanje Nalaganje

Medžugorje primerljivo s Fatimo in Lurdom

Apostolski vizitator nadškof Hoser je Medžugorje uvrstil med tri največja Marijina romarska središča.

Medžugorje je pomembno za ves svet, ne le za ta del Evrope, je po navedbah Radia Ognjišče v pogovoru za glasilo frančiškanske skupnosti z naslovom Veritas dejal apostolski vizitator za Medžugorje, poljski nadškof Henryk Hoser. Kraj v Bosni in Hercegovini je postavil na isto raven kot Fatimo in Lurd, primerjava z dvema s strani Vatikana uradno priznanima romarskima središčema pa vzbuja upanje, da je blizu tudi uradno priznanje Medžugorja.

Nadškof Hoser je dejal, da je obstoj in pojav sporočila miru v tem delu Evrope zelo pomenljiv, saj je bil ta del sveta v preteklosti skoraj vedno izključen iz miru. Skozi stoletja je bila ta dežela vedno dežela mučencev. Območje je sestavljeno iz mozaika narodov, jezika in kultur, zato Hoser meni, da je medžugorsko sporočilo miru namenjeno vsemu svetu.

Po Hoserjevih besedah so Medžugorje, Fatima in Lurd tri največja Marijina romarska središča, ki so si med seboj zelo podobna. Vsa kličejo k pokori, spreobrnitvi in molitvi rožnega venca. Kot je še dodal, je najpomembnejša značilnost Medžugorja moč milosti, tam se dogajajo radikalna spreobrnjenja. Kraj je postal svetovna spovednica, v kateri spovedniki spovedujejo praktično v vseh jezikih. V zvezi z Marijinimi prikazovanji pa je znova povzel cerkveno stališče: počakajmo in bomo videli. Na splošno pa je sporočilo miru, ki je v središču v Medžugorju, vedno veljavno.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh