Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodno škofovsko srečanje v Sveti deželi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 01. 2013 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodno škofovsko srečanje v Sveti deželi

14. solidarnostno srečanje se prične v nedeljo, 6. januarja, osrednji temi razprav sta begunci v Izraelu in položaj na območju Gaze.

Katoliški škofje z vsega sveta se bodo v nedeljo, 6. januarja, na praznik Gospodovega razglašenja, zbrali na 14. solidarnostnem srečanju s kristjani v Sveti deželi. Med večdnevnimi pogovori v Jordaniji in Palestini bo beseda med drugim tekla o položaju sirskih in iraških beguncev na tem območju ter o razmerah na območju Gaze. Tokratno srečanje prirejajo pod geslom 'Trpeča in ranljiva ljudstva v Sveti deželi'.

Na programu srečanja so med drugim obiski begunskih taborišč v Jordaniji, katoliških in pravoslavnih skupnosti na območju Gaze, projektov človekoljubne organizacije Karita in katoliške univerze v Betlehemu. Udeleženci se bodo srečali tudi s predstavniki islama. Med pogovori naj bi razpravljali tudi o učinkih 'arabske pomladi' na Sveto deželo.

Na konferenci, ki ji predseduje latinski patriarh v Jeruzalemu, nadškof Fouad Twal, med drugim pričakujejo škofe in nadškofe Stephan Ackermanna iz Trierja v Nemčiji, Petra Bürcherja iz Reykjavika na Islandiji, Michela Dubostja iz Evryja v Franciji, Williama Kenneya iz Birminghama in Declana Langa iz Cliftona v Veliki Britaniji, Geralda Kicanasa iz Tucsona v Združenih državah Amerike, Richarda Smitha iz Edmontona v Kanadi in Joan-Enrica Vivesa iz Urgella v Španiji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh