Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodna konferenca Človekove pravice in pouk zgodovine

Objava: 20. 03. 2007 / 12:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodna konferenca Človekove pravice in pouk zgodovine

Na Bledu bo od 20. do 25. 03. 2007 potekala letna konferenca Evropske zveze učiteljev zgodovine (Euroclio). Tema letošnje konference, na kateri pričakujejo okrog 130 udeležencev, predvsem učiteljev zgodovine iz vse Evrope, bo poučevanje o človekovih pravicah in pouk zgodovine. Udeležence bo uvodoma nagovoril minister za šolstvo in šport Milan Zver, ki bo imel kasneje tudi govor na temo Družbeni razvoj, človekove pravice in svoboščine in edukacija, so sporočili iz ministrstva za šolstvo in šport.

Zborovanje je sicer del dvoletnega projekta človekove pravice in pouk zgodovine, v katerem sodelujejo Evropska zveza učiteljev zgodovine Euroclio, Društvo učiteljev zgodovine Slovenije, ministrstvo za šolstvo in šport ter Zavod RS za šolstvo.

Konference se bo udeležilo 130 osnovnošolskih, srednješolskih in univerzitetnih učiteljev zgodovine iz vseh evropskih držav, držav nekdanje Sovjetske zveze, ZDA in Kanade. Udeležencem bo namenjenih tudi več kot 20 delavnic, ki jih bodo pripravili tako slovenski kot tuji učitelji.

Evropskim učiteljem bodo predstavljeni slovenski primeri dobre prakse, ogledali si bodo tudi vzgojno-izobraževalno delo na nekaterih šolah po Sloveniji.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh