Medeno hruškovo pecivo
Medeno hruškovo pecivo
Sestavine:
1 jajce
50 g sladkorja
100 g medu
50 g masla + še malo za pekač premera 21 cm
50 g mleka
100 g mletih orehov
100 g moke
konica žličke pecilnega praška
3 hruške
Z mešalnikom penasto zmešamo jajce in sladkor. Dodamo med ter zmehčano maslo in počasi mešamo naprej. Dodamo še mleko, mlete orehe, moko in pecilni prašek. Vse skupaj vlijemo v namaščen pekač.
Hruške operemo, olupimo in jih razpolovimo. Vsako polovičko zarežemo pravokotno na daljšo stranico na približno 2 mm zareze. Pazimo, da se na eni daljši stranici še vedno drži skupaj.
Pečemo najprej 20 min na 180 stopinj, nato pokrijemo z alu folijo ter pečemo še 20 min. Z zobotrebcem preverimo, ali je pecivo pečeno. Po potrebi podaljšamo peko za 5 minut. Postrežemo lahko s sladko smetano.