Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

McDonald's v Vatikanu odpira svoja vrata

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 01. 2017 / 10:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

McDonald's v Vatikanu odpira svoja vrata

Veriga s hitro hrano lokal odpira kljub protestom kardinalov.

Sporna izpostava verige s hitro hrano McDonald's v Vatikanu je pripravljena na odprtje. Po navedbah ene izmed sodelavk bo lokal uradno odprt v petek popoldne. Odločitev vatikanske premoženjske uprave APSA, da prostore odda v najem podjetju McDonald's, je v Vatikanu poskrbela za precejšnje nezadovoljstvo.



Stavba, v katere pritličju odpirajo restavracijo, je od Vatikana oddaljena le okoli sto metrov. V hiši živi več kardinalov. Eden izmed njih naj bi po navedbah italijanskih medijev papežu napisal pritožbo, drugi pa je javno kritiziral oddajo prostorov verigi s hitro hrano.

S tem bomo romarjem in turistom ponudili hrano, ki po mnenju »mnogih zdravstvenih delavcev in prehranskih strokovnjakov ne ponuja nikakršnega zagotovila za zdravje potrošnikov« in je »po kakovosti zelo daleč stran od tradicionalne rimske kuhinje«, je v pogovoru za italijanski časnik La Repubblica dejal upokojeni italijanski kardinal Elio Sgreccia.

Pristojni vodja vatikanske premoženjske uprave, kardinal Domenico Calcagno, pa oddajo prostorov McDonald'su zagovarja. V njej ne vidi nič negativnega. Vse je bilo urejeno po pravni poti, glede pritožbe papežu pa naj ne bi vedel ničesar.

Kot je poročala La Repubblica, naj bi Vatikan za 538 kvadratnih metrov velik lokal mesečno prejemal 30.000 evrov najemnine. McDonald's dogajanja doslej še ni komentiral.

Na Ulici sprave (Via della Conciliazione), ki vodi na Trg sv. Petra, pa je pred kratkim restavracijo odprla še ena ameriška veriga s hitro hrano. V prostorih nekdanje knjigarne salezijancev svojo ponudbo predstavlja Hard Rock Cafe. Spominkov z napisom »Vatikan« pa tam ni moč kupiti; veriga prodaja le takšne, na katerih je logo restavracije in napis Hard Rock Cafe Rome.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh