Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Matičarka zapustila službo zaradi legalizacije istospolnih porok

Objava: 05. 08. 2011 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Matičarka zapustila službo zaradi legalizacije istospolnih porok

Rosemary Centi je po desetih letih zapustila poklic matičarke, ker iz verskih razlogov ni želela sklepati homoseksualnih porok.

V zvezni državi New York je po nedavni uvedbi istospolnih porok še ena matičarka prenehala opravljati svojo službo zaradi legalizacije sklepanja homoseksualnih zakonov. Kot poročajo na spletnem portalu http://www.24kul.si/, je Rosemary Centi navedla verske razloge, zaradi katerih je po desetih letih zapustila omenjeni poklic.

Centijeva bo še naprej ostala uslužbenka na matičnem uradu, vendar bo opravljala zgolj administrativne naloge. Ob tem je njen nadrejeni javno izrazil nelagodje zaradi njene odločitve, ki jo razume kot nepokornost državnim zakonom. Ken Runion je izrazil presenečenje, saj ‘so vsi izrekli prisego, da bodo opravljali svojo službo v skladu z veljavno zakonodajo in ne glede na osebna prepričanja Centijeve je sedaj homoseksualna poroka uzakonjena, zato jo je potrebno izvrševati.’

Že pred Centijevo je pretekli ponedeljek svoj odstop podala Laura Fotosky, z besedami, da ne more dati svojega podpisa pod nekaj, kar nasprotuje Bogu. V Svetem pismu jasno piše, da je Bog ustvaril poroke med moškim in žensko kot božji dar za ohranitev družin in kultur, je Fotoskyjeva zapisala na svojem blogu, medtem pa so homoseksualni aktivisti slavili uzakonitev istospolnih porok v New Yorku.

Povezave: http://www.lifesitenews.com/news/new-york-marriage-officer-quits-because-of-gay-marriage

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh